Výbuch bomby na stanici metra v Santiagu zranil najmenej osem ľudí

NETKY.SK • 9 September 2014, 06:46 • 2 min
Výbuch bomby na stanici metra v Santiagu zranil najmenej osem ľudí

SANTIAGO - Bomba vybuchla dnes v čase obeda v rýchlom občerstvení na stanici metra Escuela Militar v čílskom hlavnom meste Santiagu a zranila najmenej osem ľudí. Ide o najničivejší výbuch zo série bombových útokov v hlavnom meste v tomto roku, informovala agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Dvaja ľudia utrpeli vážne zranenia, jeden z nich je Argentínčan, a niekoľko ďalších stratilo sluch. "Je to akt, ktorý má všetky známky teroristického činu," vyhlásil hovorca vlády Alvaro Elizalde. "Niet pochybností. Bolo to vykonané s cieľom zraniť nevinných ľudí." Informoval, že vláda znova uvedie do platnosti protiteroristické zákony, ktoré dávajú prokuratúre širšie právomoci a umožňujú udeliť prísnejšie tresty.
      

Minister vnútra Mahmud Aleuy povedal, že podľa polície dvaja podozriví, ktorí tam výbušné zariadenie dali, ušli na aute. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nik neprihlásil. Čile si tento týždeň pripomína 41. výročie vojenského prevratu z roku 1973, ktorý odstránil vládu socialistického prezidenta Salvadora Allendeho. Výročie je tradične obdobím protestov, ktoré sa často zvrhnú v násilnosti.
      

Metro po výbuchu fungovalo normálne, stanicu Escuela Militar však dočasne uzavrelo, uviedla polícia. Najmenej 28 bômb objavili v Santiagu od začiatku roka, väčšinu z nich umiestnili páchatelia v noci, niektoré z nich však nevybuchli a žiadne okrem dnešnej nespôsobili zranenia. V mnohých prípadoch sa k nim prihlásili anarchistické skupiny, požadujúce oslobodenie dvoch anarchistov uväznených v Španielsku. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona