Výbuch bomby na moste v Káhire - mŕtvy policajt na kontrolnom stanovišti!

NETKY.SK • 5 Apríl 2015, 14:12 • 2 min
Výbuch bomby na moste v Káhire - mŕtvy policajt na kontrolnom stanovišti!

KÁHIRA - Jedného policajta dnes usmrtil a ďalšiu civilnú osobu zranil výbuch bomby na jednom z hlavných káhirských mostov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na egyptské bezpečnostné zdroje.

 

Trhavina explodovala na kontrolnom stanovišti na Moste 15. mája v luxusnej štvrti Zamálik. K zodpovednosti za atentát sa bezprostredne nikto neprihlásil.

 

Išlo o najnovší zo série výbuchov náloží nastražených pri cestných komunikáciách v hlavnom meste Káhira i v iných častiach Egypta, z ktorých zodpovedné úrady obviňujú islamistických militantov.

Egypt je dejiskom častých bombových útokov, odkedy armáda v roku 2013 v odozve na masové protesty zosadila islamistického prezidenta Muhammada Mursího.

 

Väčšina z týchto explózií je menšieho rozsahu a jej cieľom sú bezpečnostné jednotky, avšak v posledných mesiacoch začínajú bomby vybuchovať čoraz viac aj v civilných objektoch.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona