Výbuch bomby na autobusovej stanici v Pakistane zabil najmenej päť ľudí

NETKY.SK • 4 Október 2014, 11:28 • 2 min
Výbuch bomby na autobusovej stanici v Pakistane zabil najmenej päť ľudí

PEŠÁVAR - Najmenej piati ľudia dnes zahynuli a ďalší minimálne štyria utrpeli zranenia pri výbuchu diaľkovo odpálenej nálože na autobusovej stanici v meste Kohát na severozápade Pakistanu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa polície explózia zasiahla idúci autobus v čase, keď bolo na stanici niekoľko stoviek ľudí cestujúcich do rozličných miest na oslavy moslimského sviatku obetovania íd al-adhá. Pakistanská televízia priniesla zábery poškodeného autobusu.
      

K výbuchu bomby nastraženej pri ceste došlo aj na dobytčom trhu v meste Kvéta na juhozápade Pakistanu. Zranenia tam podľa polície utrpelo päť ľudí. K zodpovednosti za útoky sa doposiaľ nikto neprihlásil, ale v meste Kohát dochádza v ostatných rokoch pomerne často k sektársky motivovaným útokom, ktoré sa vo všeobecnosti pripisujú sunnitským militantom z pakistanského Talibanu.
      

Kohát leží približne 50 kilometrov severozápadne od Pešávaru - hlavného mesta provincie Chajbar Paštúnchvá.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies