Výbuch bomby blízko prezidentského paláca v Mogadiše zabil 6 ľudí

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 08:22 • 2 min
Výbuch bomby blízko prezidentského paláca v Mogadiše zabil 6 ľudí

MOGADIŠO - Najmenej šesť ľudí zahynulo včera v somálskom hlavnom meste Mogadišo pri explózii auta naloženého výbušninou, ku ktorej došlo na jednom z vojenských kontrolných stanovíšť blízko prezidentského paláca.

slovakia

left justify in out

Hovorca mogadišského starostu Abdifitah Xalane uviedol, že o život prišli jeden vojak a piati civilisti. Približne desiatka ďalších ľudí vyviazla so zraneniami. Podľa vyjadrenia policajného kapitána Maxamuuda Xuseena výbuch nastal po tom, ako sa vojaci pokúsili zastaviť auto s útočníkom, ktorý sa snažil prejsť cez kontrolné stanovište vo vysokej rýchlosti.

 

 

Uvedené stanovište je jedným z viacerých, cez ktoré musia motoristi prejsť, kým sa dostanú k prísne stráženému prezidentskému palácu v Mogadiše, ktorý bol v minulosti terčom útokov extrémistickej skupiny aš-Šabáb napojenej na al-Káidu. K incidentu sa zatiaľ nikto neprihlásil, k smrtiacim bombovým útokom v Mogadiše sa však často hlási práve aš-Šabáb.

 

 

 

K najnovšiemu výbuchu v metropole Somálska došlo iba niekoľko hodín po tom, ako nový somálsky premiér predstavil svoj 26-členný kabinet. Hrozba zo strany aš-Šabábu predstavuje vážnu výzvu pre nového somálskeho prezidenta Maxameda Cabdulaahiho Maxameda, ktorý označil bezpečnosť v krajine za svoju prioritu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies