Výbuch auta v Žiari nad Hronom: Zhorel v ňom poslanec Marek Rakovský!

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 16:49 • 2 min
Výbuch auta v Žiari nad Hronom: Zhorel v ňom poslanec Marek Rakovský!

ŽIAR NAD HRONOM - Poprava alebo náhoda? Dnes krátko pred 9.00 došlo v Žiari nad Hronom k explózii motorového vozidla. V aute podľa sedel miestny poslanec a advokát Marek Rakovský (†29). Polícia prípad vyšetruje ako úkladnú vraždu!

slovakia

left justify in out

Krátko pred deviatou hodinou bol Hasičskému a záchrannému zboru (HaZZ) nahlásený výbuch auta s následným požiarom, ku ktorému došlo na ulici Milana Rastislava Štefánika v Žiari nad Hronom. Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Erik Piater, malo by ísť o osobné motorové vozidlo, v ktorom hasiči objavili na mieste vodiča uhorenú osobu.

Podľa hovorcu mesta Žiar nad Hronom Martina Baláža je obeťou s najväčšou pravdepodobnosťou poslanec mestského zastupiteľstva Marek Rakovský, ktorý pôsobil ako advokát. "Auto je na 100 percent jeho," povedal Baláž pre agentúru SITA s tým, že identitu obete bude musieť potvrdiť polícia. V meste Žiar nad Hronom sú podľa Baláža z tejto udalosti veľmi prekvapení a zhrození, pretože nič nenasvedčovalo tomu, že by mladý poslanec mal nejaké problémy.

Podľa TV Markíza výbuch spôsobil "výbušný nástražný systém umiestnený pod sedadlom vodiča."

Krajská hovorkyňa Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová potvrdila na mieste jedného mŕtveho. "Momentálne na mieste zasahujú pyrotechnici, experti z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru v Slovenskej Ľupči a policajný vyšetrovateľ, ktorý prípad dokumentujú," dodala s tým, že ďalšie bližšie informácie zatiaľ nevie poskytnúť.

Vyšetrovateľ začal vo veci raňajšieho výbuchu osobného motorového vozidla v Žiari nad Hronom, pri ktorom zahynul jeden človek, trestné stíhanie pre trestný čin úkladnej vraždy. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru v Bratislave Andrea Dobiášová.

Polícia v súvislosti s výbuchom žiada verejnosť o pomoc. "Kto výbuch videl, alebo má v súvislosti s ním informácie, nech sa obráti na políciu osobne, alebo poskytne informácie telefonicky na čísle 158," doplnila Dobiášová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies