Vybrané vlaky z Viedne pôjdu len po Lamač

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 16:26 • 2 min
Vybrané vlaky z Viedne pôjdu len po Lamač

BRATISLAVA - Prevádzku vlakov medzi stanicami Bratislava hlavná stanica a Bratislava - Lamač na niekoľko mesiacov ovplyvnia stavebné práce.

slovakia

left justify in out

Železnice Slovenskej republiky chcú zlepšiť kvalitu trate. "Po skončení prác budú môcť vlaky jazdiť cez úsek vo väčšom počte a rýchlejšie," uviedla hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová. Práce naplánovali od 12. mája do začiatku novembra. "Na trati sme boli nútení vylúčiť dopravu na jednej z dvoch koľají,“ spresnil námestník generálneho riaditeľa ŽSR pre prevádzku Ján Juriga.

 

Pre práce budú vlaky meškať od päť do 15 minút a u vybraných vlakov odrieknu časť trasy. „Je to jeden z najviac vyťažených úsekov, kde sa zbieha cez pracovný deň 92 a cez víkendové dni skoro 80 vlakov. Napriek tomu sme sa snažili, aby sa zásadnejšie obmedzenia prejavili len na malom počte spojov. Pri 11 regionálnych spojoch sme však museli skrátiť obvyklú trasu vlaku,“ povedal riaditeľ Úseku obchodu ZSSK Jozef Schmidt. Najvýraznejšie budú zasiahnuté medzinárodné regionálne expresy na trase z Bratislavy cez Marchegg do Viedne a späť. Asi štvrtina z denných spojov nastavených v hodinovom takte bude v časti trasy odrieknutá. Vlaky z Viedne i do nej budú štartovať na trasu alebo ju končiť v stanici Bratislava -Lamač, teda päť kilometrov pred hlavnou stanicou v Bratislave. 

 

Regionálna vnútroštátna doprava z hlavného mesta na Záhorie by mala byť zasiahnutá len minimálne - odrieknutím časti trasy jedného vlaku a citeľnejším meškaním dvoch osobných vlakov do 15 minút. "Absolútna väčšina spojov využívaná najmä denne dochádzajúcimi cestujúcimi zo Záhoria do Bratislavy, jazdí po celej trase bez zmeny a bez očakávania podstatnejšieho meškania. Ide o cestovanie za prácou či do škôl do Bratislavy až zo vzdialenosti 60 kilometrov,“ zdôraznil Schmidt. Cez spomínaný úsek jazdia aj medzinárodné vlaky Budapešť – Bratislava – Kúty – Praha, meškania do siedmich minút naberú len dva z nich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies