Výbor veriteľov schválil upravený reštrukturalizačný plán Váhostavu-SK

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 14:03 • 2 min
Výbor veriteľov schválil upravený reštrukturalizačný plán Váhostavu-SK

BRATISLAVA - Veriteľský výbor dnes schválil upravený reštrukturalizačný plán stavebnej spoločnosti Váhostav-SK. Informoval o tom na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave generálny riaditeľ firmy Marián Moravčík.

slovakia

left justify in out

"Znamená to, že reštrukturalizačná správkyňa má teraz 30 dní na to, aby zvolala schôdzu veriteľov," doplnil. Na tejto schôdzi budú veritelia hlasovať o reštrukturalizačnom pláne a buď ho podporia, alebo nie. V prípade, že plán nepodporia, Váhostav-SK skončí v konkurze.
     

Do upraveného reštrukturalizačného plánu sa oproti pôvodnému návrhu zapracovali technické pripomienky výboru veriteľov, ktoré sa týkali obsahovej časti. Základné body plánu sa ale nemenili, pôvodne avizovaná miera uspokojenia veriteľov tak zostala rovnaká.
     

Váhostav-SK by mal v rámci reštrukturalizácie splatiť stavebným firmám a živnostníkom 15 % z dlžných peňazí. To predstavuje 15,7 milióna eur. Zabezpečení veritelia, ktorými sú predovšetkým banky, by mali dostať 100 % svojich záväzkov. Celkovo by tak mal Váhostav-SK v rámci reštrukturalizácie splatiť 32,3 % zo svojich dlhov, čo predstavuje 43,9 milióna eur. Všetky dlhy spoločnosti sú pritom vo výške viac ako 136 miliónov eur.
     

Pôvodný návrh reštrukturalizačného plánu pripravila správkyňa reštrukturalizácie v spolupráci s firmou Váhostav-SK a veriteľskému výboru ho predložili 23. marca. Ten ho však s pripomienkami vrátil na dopracovanie. Výbor veriteľov tvorí päť subjektov - banky Slovenská sporiteľňa, ČSOB a Tatra banka, stavebná firma Doprastav a spoločnosť Lomark.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona