Výbor ukladal pokuty, o tri platy príde šéf VšZP Forai

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 15:02 • 2 min
Výbor ukladal pokuty, o tri platy príde šéf VšZP Forai

BRATISLAVA - Generálny riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne Marcel Forai príde o tri mesačné platy. Pokutu dnes dostal od parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií za to, že v majetkovom priznaní neuviedol, odkiaľ má byt.

slovakia

left justify in out

Nadobudnutie bytu musel výboru vysvetľovať, uviedol, že si ho kúpil na hypotéku. Keďže však nepodal úplné majetkové priznanie, výbor ho musel pokutovať. O sankciách rozhodol na dnešnom rokovaní.

 

Pokutu vo výške mesačného platu dostali aj ďalší desiati verejní funkcionári. Previnili sa tým, že majetkové priznanie výboru nepodali, podali neskoro alebo ho nevyplnili správne či kompletne.

 

Neskoro podal majetkové priznanie aj štátny tajomník ministerstva obrany Miloš Koterec. Jeho však výbor nepokutoval, konanie voči nemu ukončil skôr, ako sa začalo, a to ešte koncom mája. Konanie stopli poslanci Smeru-SD, opozícia to kritizovala. Odvolávala sa na jasné znenie zákona, podľa ktorého ak verejný funkcionár nepodá majetkové priznanie v stanovenej lehote, má dostať pokutu.

 

Výbor dnes začal konanie aj voči trom funkcionárom zo Spoločnosti pre skladovanie, a.s., ktorú založili Štátne hmotné rezervy SR a Transpetrol. Konanie inicioval šéf výboru Viliam Novotný (SDKÚ-DS), podľa ktorého Ján Ďurišin, Robert Nemcsics a Miroslav Marek sú verejní funkcionári a mali podať výboru majetkové priznanie.

 

Ministerstvo hospodárstva podľa Novotného hovorí opak. Konanie má ukázať, ako to skutočne je. Ak sú verejní funkcionári, čaká ich pokuta, keďže majetkové priznanie nepodali.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies