Výbor prípad prokurátora Kozolku uzavrel, výsledok ale neprezradili

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 15:39 • 2 min
Výbor prípad prokurátora Kozolku uzavrel, výsledok ale neprezradili

BRATISLAVA - Členovia Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) sa nateraz prípadom prokurátora Jaroslava Kozolku, ktorý bol podľa medializovaných informácií agentom ŠtB, viac zaoberať nebudú. Novinárom to dnes oznámil predseda výboru Martin Fecko (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

Výsledok dnešného viac ako hodinového rokovania, na ktorom sa zúčastnil aj šéf NBÚ Jozef Magala (nominant Smeru-SD), však z dôvodu utajenia prezradiť nechcel. "Vzali sme na vedomie informáciu, ktorú nám dal pán riaditeľ NBÚ," povedal. Či je s vysvetlením Magalu, ako mohol Kozolka získať previerku, spokojný, Fecko neprezradil. "Sú to utajované skutočnosti. Nie sme otvoreným výborom, nemôžem sa k tomu vyjadrovať," zopakoval s tým, že každý z prítomných poslancov si mohol urobiť o pozadí previerky obraz. Fecko sa nevyjadril ani k tomu, či sa Kozolkova previerka bude opakovať.

O tom, že Kozolka spolupracoval s komunistickou kontrarozviedkou, informoval denník Sme. Odvolával sa pritom na archívny spis, ktorý mu sprístupnil Ústav pre štúdium totalitných režimov v Prahe. Zo spisu podľa denníka vyplýva, že udával vtedajších kolegov – vojakov. Kozolka sa údajne stal agentom kontrarozviedky v januári 1989.

Kozolka sa po medializovaní týchto informácií obrátil na NBÚ. Podal tam návrh na "opätovné preverenie už známych skutočností počas platnosti osvedčenia v rámci bezpečnostnej previerky na stupeň dôverné".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona