Výbor pre súdnictvo: Zhromažďovanie údajov o telefonátoch sa musí v NSA zmeniť

NETKY.SK • 15 Január 2014, 08:13 • 2 min
Výbor pre súdnictvo: Zhromažďovanie údajov o telefonátoch sa musí v NSA zmeniť

WASHINGTON - Americký sledovací program, ktorý zhromažďuje obrovské množstvá telefonických záznamov, je hodnotný, ale mal by sa zmeniť tak, aby boli chránené práva Američanov.

slovakia

left justify in out

Výbor pre súdnictvo to odporučil v utorok Kongresu. Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.

Bývalý pracovník americkej CIA (Ústrednej spravodajskej služby) Michael Morell povedal, že program Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) na sledovanie a zaznamenávanie telefonátov je dôležitý, hoci ešte nezabránil žiadnemu teroristickému útoku.

"Raz v tom bude (program) úspešný," povedal Morell senátnemu výboru pre súdnictvo, ktorý sa zaoberal navrhovanými zmenami v amerických špehovacích programoch.

Výbor však informoval Kongres, že podrobnosti o amerických telefonátoch by mali uskladňovať súkromné telekomunikačné spoločnosti, a nie vláda.

Americké špehovacie programy, ktorých úlohou je ochrániť USA pred teroristickými útokmi a inými zločinmi, sa chystá zreformovať prezident Barack Obama. Reformy týkajúce sa NSA chce Obama oznámiť v piatok 17. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies