Výbor odobril vyslanie slovenských vojakov na výcvikovú misiu do Pobaltia

NETKY.SK • 26 Január 2017, 13:58 • 2 min
Výbor odobril vyslanie slovenských vojakov na výcvikovú misiu do Pobaltia

BRATISLAVA - Slovenskí vojaci budú v rámci spoločnej výcvikovej misie krajín Vyšehradskej štvorky (V4) v Pobaltí v tomto roku pôsobiť v Lotyšsku. Do tejto krajiny ich pôjde do 152. Vyslanie vojakov dnes odobril Zahraničný výbor NR SR, posledné slovo bude mať parlamentné plénum.

slovakia

left justify in out

Slovenskí vojaci by mali byť v Lotyšsku od apríla do júna. "Cieľom navrhovaného pôsobenia príslušníkov Ozbrojených síl SR je realizovať výcvik v rámci výcvikovej prítomnosti V4 na území pobaltských členských štátov NATO, čo má v súlade so spoločnou deklaráciou krajín Pobaltia prispieť k doplneniu spôsobilostí aliancie v tomto regióne," uviedlo ministerstvo obrany v dôvodovej správe.

 

Vyslanie slovenských vojakov do Pobaltia avizoval minister obrany Peter Gajdoš (nominant SNS) na júlovom summite NATO vo Varšave. Ako prví by v tomto regióne mali pôsobiť českí vojaci, následne slovenskí, maďarskí a nakoniec poľskí.

 

Gajdoš na summite uviedol, že táto výcviková misia bude nadväzovať na posilňovanie východného krídla NATO. Lídri členských krajín aliancie totiž na summite odsúhlasili plán na nasadenie štyroch práporov v Estónsku, Lotyšsku, Litve a Poľsku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies