Výbor ministrov Rady Európy odsúdil piatkové barbarské útoky v Paríži

NETKY.SK • 17 November 2015, 14:40 • 2 min
Výbor ministrov Rady Európy odsúdil piatkové barbarské útoky v Paríži

BRUSEL/ŠTRASBURG - Výbor ministrov Rady Európy (RE), ktorý zastupuje vlády 47 členských štátov tejto paneurópskej organizácie, v dnešnom stanovisku čo najdôraznejšie odsúdil barbarské útoky v Paríži z minulého piatka.

slovakia

left justify in out

Výbor ministrov RE oznámil, že sa klania pamiatke všetkých obetí útokov a zdieľa zármutok ich rodín a príbuzných.


"Tvárou v tvár týmto tragickým udalostiam a útokom proti ďalším členským štátom, Rada Európy je odhodlaná pokračovať v rozhodnom boji proti terorizmu, v súlade so zásadami slobody, demokracie, ľudských práv a právneho štátu, ktoré sú najlepšou obranou proti šíreniu nenávisti," uvádza sa v dokumente Rady Európy.


Výbor ministrov, ktorý má právomoc vydávať záväzné rozhodnutia v mene Rady Európy, zároveň potvrdil svoje odhodlanie bojovať proti všetkým druhom a formám netolerancie a diskriminácie, ako aj všetkým prejavom násilia na základe náboženstva.


Rada Európy podľa tohto stanoviska bude aj naďalej považovať za najvyššiu prioritu implementáciu Akčného plánu na boj proti násilnému extrémizmu a radikalizácii vedúcej k terorizmu, ktorý bol prijatý v máji tohto roka.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies