Výbor konanie voči P. Paškovi neriešil, vráti sa k nemu na budúci týždeň

NETKY.SK • 21 Jún 2012, 12:44 • 2 min
Výbor konanie voči P. Paškovi neriešil, vráti sa k nemu na budúci týždeň

Výbor konanie voči P. Paškovi neriešil, vráti sa k nemu na budúci týždeň - Politika Mandátový a imunitný výbor Národnej rady SR dnes napriek pôvodnému plánu nezasadal.

slovakia

left justify in out

img

Mandátový a imunitný výbor Národnej rady SR dnes napriek pôvodnému plánu nezasadal. Neriešil teda ani disciplinárne konanie voči predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi (Smer-SD). Dôvodom odkladu rokovania je neprítomnosť poslanca SaS Martina Poliačika, ktorý návrh podal a v súčasnosti je v zahraničí. Výbor sa má konaním voči Paškovi zaoberať na budúci týždeň.
      Návrh podala SaS pre údajnú zmenu dátumu na doručenom návrhu zákona do parlamentu z dielne Smeru-SD. Podľa liberálov sa Paška dopustil podvodu, keďže na výpise o doručení návrhu do parlamentu bol najskôr dátum 18. apríl a o štyri dni neskôr bol zmenený na 17. apríla. Posledný deň, dokedy bolo možné návrhy zákonov do parlamentu doručiť, bol 17. apríl. "Nebol podaný včas tak, ako mal byť podaný," zdôraznil líder SaS Richard Sulík pred časom s tým, že to nespĺňa legislatívne podmienky.
      Paška vyhlásil, že ho SaS krivo obvinila. Jeho hovorca Pavel Chovanec vysvetlil, že Centrálny elektronický register jasne preukázal, že podanie návrhu novely zákona o regulácii v sieťových odvetviach od poslancov Maroša Kondróta a Andreja Kolesíka bolo v súlade s legislatívnym procesom. Paška žiadal od Sulíka ospravedlnenie, ktorého sa nedočkal.
      Slovnú prestrelku spustil Sulík 24. apríla. Už vtedy vyhlásil, že liberáli podajú na mandátový a imunitný výbor parlamentu návrh na disciplinárne konanie. Sulík zároveň vyzval Pašku, aby návrh zákona stiahol z rokovania a zaradil ho až na ďalšiu schôdzu tak, aby boli dodržané všetky zákonom stanovené lehoty. Paška návrh nestiahol.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies