Výbor k prípadu smrti Milana Lučanského je opäť preložený

NETKY.SK • 26 Január 2021, 10:06 • 2 min
Výbor k prípadu smrti Milana Lučanského je opäť preložený

Výbor v prípade Milana Lučanského bude rokovať až budúci týždeň, pravdepodobne v utorok.

slovakia

left justify in out

V pondelok sa poslanci výboru nedozvedia viac k prípadu Milana Lučanského. Minulý týždeň sa výbor odložil pre chorobu predsedu výboru, v pondelok pre dlhé vypočúvanie kandidátov na policajného prezidenta. Výbor bude rokovať až budúci týždeň, pravdepodobne v utorok.

 

"Žiadne politické objednávky, sú to normálne vedené trestné konania, na základe hodnotenia dôkazov. Boli tam konkrétne výpovede, ktoré hovorili o kolúznom konaní, bolo tam množstvo skutočností, ktoré hovorili aj o možnosti pokračovania v trestnej činnosti. Tam bol konkrétny opis skutočnosti, súm, ktoré mali byť formou úplatku, mali byť opísané skutočnosti, kedy malo dôjsť k preberaniu úplatkov," vyjadril sa dozorový prokurátor Peter Kysel.

 

img

 

"Na viacero vecí nemám odpovede a nie sú to len veci, čo sa týka, či mal byť, alebo nemal byť väzobne stíhaný. Sú tam viaceré veci, ktoré vyvolávajú pochybností už počas väzby a ja sa chcem na to spýtať dozorového prokurátora aj vyšetrovateľa," povedala exministerka Denisa Saková.

 

Aj keď bude výbor až na budúci týždeň, vyšetrovacia komisia naďalej pokračuje v práci. Poslanci pôjdu v pondelok do prešovskej nemocnice, kde Lučanský zrejme spáchal samovraždu.

Tam sa budú pýtať príslušníkov na viaceré otázky, ktoré majú aj ohľadom kamerových záznamov.

 

Na sociálnej sieti zosnulého Lučanského od 17. 01. 2021 prebieha i takáto výzva o pomoc: 

 

„ Stojíte pri nás od začiatku a vaša podpora nám velmi pomáha. Chceli by sme vas poprosiť o pomoc objasniť niektoré udalosti.
Stalé sú veľké nejasnosti z obdobia, keď bol generál Lučanský v nemocnici v Ružomberku.
Veríme, že niekto má v mobile informácie alebo fotografie, ktoré by nam mohli pomôcť. Či už ide o dokumenty alebo o fotografie z chodby, z ulice, ked generála priviezla eskorta.
My nie sme politici ani novinári, preto vam zaručujeme 100 percentnú anonymitu, pretože chápeme, že doba je zlá a ide o citlivé udalosti. Zriadili sme preto anonýmne úložisko, kam môžete nahrať čokoľvek, čo by mohlo pomôct."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona