Vybíjanú si zahrá trio Genzer-Suchánek-Sokol aj modelka Simona Krainová

NETKY.SK • 19 Február 2015, 17:38 • 2 min
Vybíjanú si zahrá trio Genzer-Suchánek-Sokol aj modelka Simona Krainová

PRAHA - V marci príde do kín nová česká komédia Vybíjaná, ktorú nakrútil Petr Nikolaev podľa bestselleru Michala Viewegha. Pre režiséra znamená film návrat k jednému z najúspešnejších českých autorov v hranom filme. Nikolaev v roku 1987 debutoval divácky úspešnou adaptáciou Vieweghovho knižného bestselleru Báječná léta pod psa.

slovakia

left justify in out

Film Vybíjaná je groteskou o priateľstve, osudových láskach, kráse i "ošklivosti", alkohole a hľadaní ľudského šťastia. V niekoľkých časových rovinách rozpráva príbeh spolužiakov, ktorí spolu prežívajú rôzne životné etapy. V úlohe troch kamarátov sa objaví úspešné trio z televízneho programu Partička - Michal Suchánek, Richard Genzer a Ondřej Sokol.

 

"Kľúčové bolo, kto stvárni členov trojčlennej mužskej partie," uviedol k obsadeniu režisér. S návrhom, že by si vo filme mala zahrať práve 'partička' Genzer-Suchánek-Sokol, vraj prišiel producent Rudolf Biermann a Nikolaev sa k tejto voľbe nakoniec priklonil. "I keď kniha vznikala v čase, keď chalanov rozhodne nemohol poznať, je to, akoby to Michal Viewegh napísal pre nich," dodal režisér.

 

V úlohe krásky Evy sa v dvoch časových rovinách vystriedajú dve známe české modelky - Simona Krainová a Linda Bartošová. Pre Krainovú úloha Evy znamená po dlhšej odmlke návrat pred filmovú kameru a tiež opätovné stretnutie s Lukášom Vaculíkom, s ktorým nakrútila populárny film Kamarád do deště II. Vaculík si vo Vybíjanej zahral profesora, ktorý Eve významným spôsobom vstúpi do života.

 

Svetová premiéra filmu sa uskutoční 7. marca v Londýne - v centre filmovej zábavy na Leicester Square. V slovenských kinách komédia odštartuje 12. marca. Distribútorom je spoločnosť Garfield film. TASR informoval PR manažér filmu Ján Kakaščík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies