Vybíjanú prišla na Slovensko predstaviť aj Simona Krainová

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 19:26 • 2 min
Vybíjanú prišla na Slovensko predstaviť aj Simona Krainová

BRATISLAVA - Nový český film Vybíjaná prišli do Bratislavy uviesť s tvorcami filmu i jeho hlavní predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Po slávnostnej premiére v Londýne, ktorú si herci užili minulý víkend a včerajšej českej premiére nový film na Slovensku predstavil režisér Petr Nikolaev, modelka a herečka Simona Krainová či herci Michal Suchánek a Richard Genzer.

 

 

 

"Ja som rada, že som hrala túto úlohu. Som rada, že som mohla pracovať s Petrem a vôbec s chalanmi, bola to zábava," povedala Simona Krainová, ktorá sa k filmom vrátila po 15 rokoch. Vybíjaná rozpráva príbeh starých priateľov z gymnázia, ktorí sa opäť stretnú na pravidelnej "stretávke" po 25 rokoch. Známi herci, ktorí sú priateľmi v práci i v súkromí, sa pri natáčaní dobre bavili. "Povedal by som, že to natáčanie bolo celkom príjemné, možno ako taký tábor. Akurát sme odtiaľ museli stále odbiehať k iným povinnostiam," uviedol Michal Suchánek. Jeho kolega Richard Genzer medzi natáčaním odbiehať nemusel, takže si v prírode aj celkom oddýchol. "Keď som dotočil, chodil som na ryby," prezradil 48-ročný herec. 

 

Film Vybíjaná vznikol podľa predlohy románu Michala Viewegha a rozpráva príbeh o priateľstve, šťastí, láske i kráse. Režisér Petr Nikolaev sa teší, že po dlhom čase mohol opäť pracovať na veselšej téme a že sa po 18 rokoch opäť vrátil k príbehom Michala Viewegha, ktorého knihy boli v minulosti adaptované do niekoľkých úspešných filmov. "Po Lidiciach to bola dobrá príležitosť natočiť niečo veselšie," hovorí Nikolaev, ktorý v roku 1997 debutoval tiež filmovou adaptáciou bestselleru Michala Viewegha Báječná léta pod psa. "Už prvýkrát s Báječnými létami pod psa to bola vítaná príležitosť pozrieť sa na minulosť s odstupom a humorom," uviedol Nikolaev. 

 

Napriek vizuálom i obsadeniu novej snímky, ktorá evokuje veselú komédiu, je však Vybíjaná aj trochu trpkým príbehom o živote, ktorý sa nevyvíja vždy tak, ako to očakávame. 

 

Filmy podľa predlohy Michala Viewegha patria k najúspešnejším českým filmom posledných desaťročí. Medzi divácky najpopulárnejšie tituly patria Účastníci zájazdu (2006), Román pro muže (2010), Román pro ženy (2004) či Nestyda (2008).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies