Výbežky hurikánu Patricia priniesli silné dažde a záplavy aj na juh USA

NETKY.SK • 26 Október 2015, 18:23 • 2 min
Výbežky hurikánu Patricia priniesli silné dažde a záplavy aj na juh USA

AUSTIN - Po prechode rekordného hurikánu Patricia cez Mexiko bojujú s prívalovými dažďami a veľkými záplavami aj viaceré južné štáty USA. Ťažká bola situácia najmä v častiach Texasu a Louisiany, informovala s odvolaním sa na miestne médiá agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa televízie NBC News bola mimoriadne vážne postihnutá oblasť okolo mesta Fort Worth v Texase. Viaceré diaľnice tam museli dočasne uzavrieť. V Dallase sa na zaplavenej trati vykoľajil nákladný vlak, k zraneniam nedošlo.

 

Pre štáty Louisiana, Mississippi a Alabama predpovedali meteorológovia ďalšie výdatné zrážky, možné sú podľa nich aj lokálne tornáda. V Baton Rouge v Louisiane sa pod vodou ocitli časti centra mesta.

 

Patricia bola nad Tichým oceánom doposiaľ najsilnejším hurikánom, aký zaznamenali americkí odborníci. Pri najvyššej piatej kategórii dosahoval vietor sprevádzajúci búrku rýchlosť až 400 kilometrov za hodinu.

 

Pri prechode nad pevninu v Mexiku bol hurikán v sobotu už výrazne slabší. Obavy z katastrofálnych dôsledkov sa nenaplnili, Patricia však poškodila najmenej 3500 domov a spustošila niekoľko tisíc hektárov poľnohospodárskej pôdy.

 

Hurikán postihol okolo 10.000 ľudí, uviedol dnes v televízii mexický minister sociálneho rozvoja José Antonio Meade. Jeho rezort disponuje rozpočtom 250 miliónov pesos (13,7 mil. eur) na pomoc obetiam. Viaceré obce okrem toho požiadali o finančné prostriedky z fondov podpory po prírodných pohromách, aby odstránili vzniknuté škody.

 

Podľa médií zabil v mexickom štáte Jalisco strom dve Argentínčanky. Ženy táborili pod šírim nebom a nereagovali na výzvy, aby odišli do bezpečia v miestnom prístreší, informovala dnes rozhlasová stanica Fórmula




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies