Žiadna exhibícia, ale ostrý duel!

NETKY.SK • 13 December 2016, 14:30 • 2 min
Žiadna exhibícia, ale ostrý duel!

Bratislava - Štyri zmeny nastali v kádroch tímov pred stredajším zápasom medzi výberom Tipsport Ligy a slovenskou hokejovou reprezentáciou (o 18.00 h na zimnom štadióne v Martine). Zranenia vyradili útočníkov Mareka Bartánusa (HC Košice) a Dávida Skokana (Piráti Chomutov), ktorých v národnom mužstve nahradila dvojica Michal Hlinka (Slovan Bratislava) a Dalibor Bortňák (HC '05 iClinic Banská Bystrica).

slovakia

left justify in out

Rovnako zdravotné problémy sa podpísali pod neúčasť brankára Jasona Bacashihuu (HC '05 iClinic Banská Bystrica) a obrancu Richarda Stehlíka (MHk 32 Liptovský Mikuláš), namiesto nich sa v tipsportligovom výbere predstavia Samuel Baroš (HKM Zvolen) a Lukáš Kozák (Dukla Trenčín).

 

Oba tímy sľubujú, že pôjdu do zápasu naplno a ponúknu fanúšikom v Martine nezabudnuteľné hokejové divadlo. "Nejde o žiadnu hokejovú exhibíciu," zdôraznil na utorňajšej tlačovej konferencii v Bratislave Richard Lintner, riaditeľ Tipsport Ligy. "Bude to tvrdý zápas, ktorý chceme vyhrať. Verím, že sme poskladali mužstvo, ktoré obstojí v tejto náročnej skúške. Som presvedčený, že za uplynulé mesiace urobila Tipsport Liga veľký pokrok. Je to fantastická príležitosť otestovať jej kvalitu zápasom s 'výkladnou skriňou' nášho hokeja - slovenskou reprezentáciou. Vnímam to aj ako barometer úspešnosti našej domácej ligy a verím, že toto hokejové derby bude korunované kvalitným výkonom."

 

Trénermi výberu najvyššej slovenskej súťaže sú Jerguš Bača a Andrej Nedorost. S kapitánskym céčkom povedie tipsportligový výber Tomáš Surový, jeho asistentmi sú Ladislav Nagy a Jameson Milam. Najpočetnejšie zastúpenie v mužstve má banskobystrický klub, ktorý bude reprezentovať pätica hráčov.

 

"Verím, že diváci nielen na štadióne ale aj pri televíznych obrazovkách a všetci hokejoví fanúšikovia si tento zápas užijú. Keďže nejde o exhibíciu ale o riadne derby, budeme sa snažiť podať čo najlepší výkon a ukázať kvalitu Tipsport Ligy. Veľmi sa teším na túto konfrontáciu," povedal Surový.

 

Pre národný tím bude stredajší duel prípravou na nadchádzajúci Turnaj štyroch krajín vo švajčiarskom Bieli, kde odohrajú zverenci trénera Zdena Cígera dva zápasy. "Ak si niekto myslí, že pôjde o predvianočný zápas plný exhibičných prvkov, je na omyle. Berieme tento duel s maximálnou vážnosťou. Nikomu nedáme nič zadarmo a hráči z našej najvyššej súťaže si môžu byť istí, že v Martine bude 'horieť' ľad. Nič iné ako víťazstvo neberieme," vyhlásil Cíger. "Radi sme prijali ponuku odohrať toto stretnutie, keďže vo Švajčiarsku nás čakajú iba dva súboje. Fanúšikovia v Martine sa majú na čo tešiť. Bude to dobrý zápas," tvrdí generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla.

 

Cígerov tím bude hrať v stredu na tri pätorky, ako kapitán povedie spoluhráčov do boja skúsený Vladimír Dravecký. "Chceme zápas vyhrať. Z môjho pohľadu to nebude jednoduchý duel, sledujem našu ligu a poznám kvalitu hráčov, proti ktorým sa postavíme. Bude to pre nás aj dobrá forma prípravy pred Švajčiarskym pohárom. Dáme do toho všetko. Teším sa na toto stretnutie, rád by som pozval hokejových fanúšikov, aby sa prišli do Martina pozrieť," povedal pre TASR krídelník Třinca.


Káder slovenskej reprezentácie na zápas proti výberu Tipsport Ligy:

 

Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín., 2 zápasy/0 gólov), Ján Laco (Piráti Chomutov, ČR, 46/0)

 

Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Plzeň, ČR, 37/2), Marek Ďaloga (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 52/3), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR, 4/1), Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec, ČR, 30/2), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR, 41/3), Eduard Šedivý (HC Košice, 10/1), Ivan Švarný (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 104/3), Peter Trška (HC Kometa Brno, ČR, 6/1)

 

Útočníci: Lukáš Cingel (HC Sparta Praha, ČR, 9/1), Matej Češík (HC'05 Banská Bystrica, 6/0), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR, 52/13), Tomáš Hrnka (HC Plzeň, ČR, 19/3), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR, 12/4), Radoslav Macík (HK Nitra, 7/1), Tomáš Matoušek (HC'05 Banská Bystrica, 3/0), Juraj Mikúš (HC Olomouc, ČR, 85/17), Bruno Mráz (HKM Zvolen, 3/0), Jakub Suja (HC Košice, 3/0), Michal Hlinka (Slovan Bratislava, 9/1), Dalibor Bortňák (HC '05 iClinic Banská Bystrica, 7/0)

 

Káder výberu Tipsport Ligy na zápas proti národnému tímu SR:

 

Brankári: Michal Valent (HK Nitra), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

Obrancovia: Mathew Maione, Ty Wishart (obaja HC '05 iClinic Banská Bystrica), Jameson Milam (HK Nitra), Martin Dudáš (HC Košice), Daniel Brejčák (MsHK Žilina), Michal Ivan (HKM Zvolen), Lukáš Kozák (Dukla Trenčín)

Útočníci: Tomáš Surový, Jordan Hickmott, Dávid Buc (všetci HC '05 iClinic B. Bystrica), Marek Slovák, Judd Blackwater (obaja HK Nitra), Marek Zagrapan, Adam Lapšanský (obaja HK Poprad), Ladislav Nagy (HC Košice), Marcel Hossa (HK Dukla Trenčín), Patrik Koyš (MHC Martin)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies