Výber mýta na Slovensku v marci oproti minulému roku klesol

NETKY.SK • 16 Apríl 2012, 12:06 • 2 min
Výber mýta na Slovensku v marci oproti minulému roku klesol

Výber mýta na Slovensku v marci oproti minulému roku klesol - Doprava Na elektronickom mýte sa v marci tohto roku vybralo na Slovensku menej peňazí ako v marci 2011. Jedným z dôvodov môže byť podľa mýtnej firmy SkyToll aj zníženie počtu mýtnych úsekov od

slovakia

left justify in out

img

Na elektronickom mýte sa v marci tohto roku vybralo na Slovensku menej peňazí ako v marci 2011. Jedným z dôvodov môže byť podľa mýtnej firmy SkyToll aj zníženie počtu mýtnych úsekov od januára tohto roku. TASR o tom informoval manažér pre komunikačnú stratégiu a PR spoločnosti SkyToll Anton Bódis.
      "Jedným z dôvodov poklesu výberu mýta môže byť aj zníženie počtu vymedzených úsekov," odhadol Bódis. Kým v januári tohto roku prinieslo štátu elektronické mýto čiastku 13,5 milióna eur, v marci 2011 to bolo o 156.000 eur viac.
      Počet mýtnych úsekov sa na Slovensku znížil od januára tohto roku. Na poklese výberu mýta sa to však v januári a februári neprejavilo. Po prvý raz sa tak udialo až teraz v marci. "Výber mýta však nezáleží len od počtu mýtnych úsekov, ale aj od intenzity dopravy," dodal Bódis. Nevedel tak odhadnúť, či bude peňazí z mýta menej aj v nasledujúcich mesiacoch.
      Za celý prvý štvrťrok 2012 dosiahol výber z mýta zatiaľ viac než v minulom roku. Prvé tri mesiace 2012 tak priniesli štátu spolu sumu takmer 36 miliónov eur, čo je o približne 104.000 viac ako za rovnaké obdobie minulého roka.
      Menej peňazí sa za prvý štvrťrok vyzbieralo aj na tranzitnom ticketingu. Dôvodom bolo zrušenie ôsmich z pôvodných 12 tranzitných ciest od marca 2012. 
      Dňom s najvyšším výberom mýta bol v rámci tretieho mesiaca 29. marec, kedy sa na mýte vyzbieralo 594.377 eur. V marci zároveň užívalo vymedzené úseky ciest denne v priemere 27.863 áut. Majitelia áut zo zahraničia pritom zaplatili v tomto mesiaci viac ako 43 % z celkovej sumy vybraného mýta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies