Výber mýta dosiahol v októbri rekord

NETKY.SK • 15 November 2010, 12:53 • 2 min
Výber mýta dosiahol v októbri rekord

Výber mýta dosiahol v októbri rekord

slovakia

left justify in out

img

Vyše 14 miliónov eur sa vybralo za uplynulý mesiac na mýte. Za desať mesiacov prevádzky (od 1. januára), sa v rámci komplexnej služby elektronického výberu mýta vybralo pre štát takmer 117 miliónov eur.
      Podľa generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti SkyToll, a.s., Mateja Okáliho bolo v elektronickom mýtnom systéme k 30. októbru evidovaných viac ako 188.000 aktívnych palubných jednotiek, z ktorých viac ako 66,6 % užívali vozidlá zo zahraničia.
      Za užívanie vymedzených úsekov ciest na diaľniciach a rýchlostných cestách sa od prvého dňa prevádzky elektronického mýtneho systému vybralo na mýte viac ako 72 miliónov eur. Na vymedzených úsekoch ciest I. triedy to bolo 40 miliónov. V rámci tranzitného ticketingu sa pre štát k 30. októbru vybralo 3,597 milióna eur. Z celkovej sumy vybraného mýta viac ako 42 % zaplatili prevádzkovatelia vozidiel zo zahraničia. Denne užíva vymedzené úseky ciest v priemere 27.329 vozidiel nad 3,5 tony.
      Prevádzkovatelia vozidiel zo zahraničia si vo väčšine prípadov volia režim predplatného mýta, pretože vymedzené úseky ciest využívajú len niekoľkokrát ročne. Ide až o 88,3 % z celkového počtu zaregistrovaných zahraničných vozidiel. Zo slovenských prevádzkovateľov vozidiel si režim predplateného mýta zvolilo 66,2 %.
      TASR informovala spoločnosť SkyToll.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona