Výber extraligy na exhibíciu proti reprezentácii je kompletný

NETKY.SK • 21 Január 2014, 08:42 • 2 min
Výber extraligy na exhibíciu proti reprezentácii je kompletný

BRATISLAVA - Tréner Vladimír Országh skompletizoval výber Tipsport extraligy na exhibičný hokejový duel proti slovenskej reprezentácii, ktorý sa uskutoční 3. februára o 19.00 h v bratislavskej Slovnaft Arene.

slovakia

left justify in out

Kormidelník Banskej Bystrice a reprezentačný asistent, ktorý povedie extraligový výber, vybral hráčov do druhej a tretej formácie. Prvú šestku určili v hlasovaní fanúšikovia, štvrtý útok vznikol z hráčov národného tímu Slovenska do 20 rokov.

V otváracej formácii budú až štyria hokejisti HK Nitra. Spod Zobora sa do elitnej formácie extraligového výberu dostali obrancovia Michal Novák a Peter König a útočníci Roman Tománek s Jozefom Stümpelom. Okrem hráčov Nitry nastúpia v otváracej zostave aj brankár Dukly Trenčín Ján Lašák a útočník Václav Stupka z Piešťan. Országha neprekvapilo bohaté nitrianske zastúpenie. "Je známe, že Nitra má veľkú fanúšikovskú základňu, takže som sa veľmi nečudoval, že tamojší fanúšikovia vybrali do otváracej zostavy až štvoricu svojich obľúbencov," prezradil 36-ročný tréner. 

Pre reprezentačný tím bude duel s extraligovým výberom aj generálkou na zimné olympijské hry do Soči, kam hráči odletia deň po zápase. Tréner Vladimír Vůjtek oznámi svoj konečný výber pre tento zápas v pondelok 27. januára. Okrem účastníkov ZOH 2014 v ňom budú aj piati hokejisti, ktorí budú v dejisku vrcholného podujatia trénovať do príchodu hráčov z NHL. 

Vstupenky v cene 10 eur sú k dispozícii v sieti Ticketportal. Informácie zverejnil web Slovenského zväzu ľadového hokeja HockeySlovakia.sk. 

Nominácia výberu Tipsport extraligy: 
Brankári: Ján Lašák (Trenčín), Tomáš Tomek (Piešťany) 
Obrancovia: Michal Novák, Peter König (obaja Nitra), Patrik Luža (Slovan Bratislava/SR "20"), Tomáš Rusina (Martin/SR "20", Ivan Ďatelinka (Martin), Jaroslav Obšut (Zvolen), Martin Nemčík (Trenčín), Miroslav Macejko (Košice) 
Útočníci: Roman Tománek, Jozef Stümpel (obaja Nitra), Václav Stupka (Piešťany), Mário Lunter (B. Bystrica/SR "20"), Marko Daňo (Slovan Bratislava/SR "20"), Milan Kolena (Martin/SR "20"), Gabriel Spilar (Košice), René Školiak (Skalica), Adam Lapšanský (Poprad), Roman Tomas (Žilina), Radovan Heizer (B. Bystrica), Peter Zuzin (Zvolen). 
Náhradníci: Marek Šimko (Zvolen), Peter Čerešňák (Trenčín), Juraj Cebák (Košice), Tomáš Sýkora (Poprad), Patrik Lušňák (Piešťany), Ondrej Mikula (Trenčín). 
Tréneri: Vladimír Országh (tréner), Milan Jančuška (asistent), Juraj Bakoš (generálny manažér) 

Otváracia formácia výberu Tipsport extraligy: Ján Lašák (Trenčín) - Michal Novák, Peter König - Roman Tománek, Jozef Stümpel (všetci Nitra), Václav Stupka (Piešťany) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona