Výbeh medveďov v bojnickej ZOO prešiel rekonštrukciou, ďalšia ho čaká

NETKY.SK • 3 Október 2014, 07:39 • 2 min
Výbeh medveďov v bojnickej ZOO prešiel rekonštrukciou, ďalšia ho čaká

BOJNICE - Rekonštrukcia výbehu medveďov hnedých v Zoologickej záhrade v Bojniciach je rozdelená na tri etapy. V prvých dvoch, už zrealizovaných, sa upravil jeho exteriér, v tretej sa dočká obnovy interiér.

slovakia

left justify in out

"Dvojvýbeh medveďov sa takmer 60 rokov nemenil. V priebehu rokov sme ho síce inovovali vytvorením hlinitého substrátu aspoň v jeho časti, alebo sme pridali kmene či skaly, no zostarnutému a neestetickému vzhľadu to už nepomáhalo," uviedol vedúci zoologického úseku ZOO Bojnice Peter Lupták.
      

Ako pokračoval, prvá etapa rekonštrukcie obydlia medveďov sa začala realizovať v lete, išlo o prekrytie schodiska medvedinca, ktoré bolo nesmierne dôležité najmä z dôvodu ochrany vnútorných chovných boxov. "V druhej etape dostala nový šat betónová ohrada celého dvojvýbehu. Z pohľadových strán ho zdobí umelá skala, ktorá, dúfame, navodí prírodnejší charakter expozície. V tretej fáze sa upraví jeho interiér. Súčasťou expozície sa stane i niekoľko nových edukačných prvkov," priblížil.
      

Dvojvýbeh bol najskôr domovom medveďov hnedých, neskôr v ňom žili aj medvede biele a medvede sýrske, dnes tam je sedem medveďov hnedých v dvoch skupinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies