Vybavte sa LED svietidlami – technológiou budúcnosti

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 10:04 • 2 min
Vybavte sa LED svietidlami – technológiou budúcnosti

BRATISLAVA - Ceny za elektrinu stále rastú a nezdá sa, že sa tento trend tak skoro obráti. Šetrenie energiami sa však stáva čím ďalej tým dôležitejšie nielen z ekonomického, ale i ekologického hľadiska.

slovakia

left justify in out

Prejdite na technológiu budúcnosti už dnes. Skroťte svoje výdavky za elektrinu šikovnými svietidlami s LED žiarovkami.

 

Čo je to LED?

Skratka LED pochádza z troch anglických slov – Light Emitting Diode, a v preklade znamená jednoducho „dióda vydávajúca svetlo“. Odborne povedané je to polovodičová elektronická súčiastka, ktorá vyžaruje úzko spektrálne svetlo, keď ňou prechádza elektrický prúd. Oproti žiarovkám a žiarivkám však ponúka oveľa vyššiu úsporu energie. Prečo?

Výhody LED žiarovky

  • Minimálna spotreba – LED-ky v súčasnosti ponúkajú najlepšiu efektivitu premeny elektrickej energie na svetlo. Produkujú až 100 lm/W, čo je oveľa viac svetla na watt energie, než akýkoľvek iný druh žiarovky na trhu.
  • Nezahrievajú sa – bežných žiaroviek sa už po niekoľkých minútach svietenia nemôžete rukou ani dotknúť, lebo sa popálite. LED žiarovka však všetku elektrickú energiu premení na svetlo bez vlastného zahrievania. To tiež prispieva k ich minimálnej spotrebe. 
  • Nenáročnosť na údržbu a dlhá životnosť – LED-ky môžete nainštalovať aj na ťažko dostupné miesta, pretože sú takmer absolútne bezúdržbové. Životnosť LED žiarovky je minimálne 30 000 a maximálne 100 000 hodín, čo pri priemernom svietení predstavuje približne 20 rokov nízkonákladovej prevádzky bez starostí s údržbou.
  • Ekologickosť – LED žiarovky neobsahujú ortuť.
  • Okamžitá svetelná účinnosť – na rozdiel od iných druhov úsporných žiaroviek ponúka LED-ka už od momentu svojho rozsvietenia 100 % svojho výkonu.

Kam sa hodia LED svietidlá?

Úplne všade! Úzke LED pásiky nainštalujte nad kuchynskú linku pre bezpečnú prácu s nožom na pracovnej ploche. V podobe bodoviek ich môžete nasadiť takmer kdekoľvek – do chodby, ako akcentové osvetlenie, či na strop do kúpeľne ako ilúziu nočnej oblohy. Inšpirujte sa napríklad ponukou úsporných a kvalitných svietidiel Eglo.

 

Priam najideálnejšie sú LED žiarovky ako vonkajšie osvetlenie – či už pri vchodových dverách alebo ako označenie príjazdovej cesty. Práve v exteriéri oceníte ich nenáročnosť na údržbu a dlhú životnosť.

 

LED žiarovky sú technológiou budúcnosti a rozhodne sa vám oplatí investovať do nich už teraz. Hodia sa do akéhokoľvek štýlu či dizajnového prevedenia svietidiel. Tie najlepšie nájdete na profisvietidla.sk, odkiaľ si ich môžete pohodlne objednať rovno domov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies