Vybavenie detskej izby prospieva rozvoju vašej ratolesti

NETKY.SK • 20 September 2018, 09:00 • 2 min
Vybavenie detskej izby prospieva rozvoju vašej ratolesti

Pre dieťa je veľmi dôležité, v akom prostredí vyrastá. Práve ranné obdobie života človeka určuje, aký potom bude v dospelosti. Pokiaľ máte doma ratolesť, tak sa určite snažíte, aby vyrastalo v čo najlepšom prostredí.

slovakia

left justify in out

Kľúčová je samozrejme starostlivosť rodičov a ich postoj k dieťaťu, veľkú mieru však zohráva aj prostredie bytu či domu, kde dieťa vyrastá. Významnú porciu času trávi vaša ratolesť v detskej izbe, pričom najlepším záujmom rodiča by malo byť pripraviť svojmu dieťaťu peknú, útulnú izbu. Prinášame niekoľko rád, ako na to. 

 

Detské fototapety príjemne oživia priestor 

 

Aj vy ste mali v detskej izbe tapety? Možno si na to matne spomínate, pretože v minulosti boli tapety bežnou súčasťou prakticky akejkoľvek detskej izby v panelovom dome. Na súčasnom trhu nájdete desiatky, ba stovky rôznych vzorov detských fototapiet. Zároveň si pohodlne vyberiete detské fototapety z troch rôznych typov – papierové fototapety s offsetovou tlačou (cenovo najdostupnejšie), papierové fototapety s digitálnou tlačou (charakteristické výraznou tlačou a farbami) a vliesové fototapety, tie sú najkvalitnejšie a zároveň cenovo najnáročnejšie. Vhodný vzor tapety určite spríjemní prostredie v detskej izbe, kde sa tak vaša ratolesť bude cítiť ešte lepšie. 

 

Závesy na odtienenie a estetiku 

 

Pre dieťa nie je dobré priame slnečné žiarenie, zvlášť počas horúceho leta. Nevyhnutnou súčasťou detskej izby tak musia byť pekné závesy, ktoré nielen tienia, ale zároveň majú estetickú funkciu. V prípade detskej izby sú určite lepšie závesy bledšej farby, aby sa dieťa cítilo príjemne a v pozitívnej atmosfére. Pri kúpe závesov dbajte na kvalitu, aby okrem tienenia spĺňali aj estetickú funkciu. 

 

Sedačky a nábytok pre dieťa

 

Dieťa potrebuje svoj nábytok, skrinky, prípadne neskôr aj písací stolík a sedačku. V tomto aspekte sú dobré moderné modulárne sedačky, ktoré spĺňajú najnovšie módne trendy a zároveň sú dostatočne praktické. Ak by sa vám nechcelo hľadať modulárne sedačky v klasickom obchode, využite e-shopy, kde ich nájdete za výhodnejšie ceny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona