Vy začnete vojnu, ale my ju skončíme. Odkázal iránsky generál Spojeným štátom

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 13:54 • 2 min
Vy začnete vojnu, ale my ju skončíme. Odkázal iránsky generál Spojeným štátom

TEHERÁN - Iránske ozbrojené sily sú pripravené pre prípad, že americký prezident Donald Trump splní svoje varovania, podľa ktorých bude Teherán "niesť následky", ak sa bude vyhrážať Spojeným štátom. S odvolaním sa na vyjadrenia generála iránskych ozbrojených síl Kásema Solejmáního o tom dnes informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Sme pripravení vás konfrontovať," povedal Solejmání, ktorého citovala webová stránka spojená s iránskou štátnou televíziou. Generál Iránskych revolučných gárd zároveň nazval Trumpa "gamblerom". "Vy začnete vojnu, ale my ju skončíme," dodal.

 

Iránsky prezident Hasan Rúhání v stredu podotkol, že nemá potrebu "odpovedať na nezmyselné vyjadrenia". Solejmání, ktorý stojí na čele elitnej jednotky Kuds v rámci Iránskych revolučných gárd, vo štvrtok vyhlásil, že je jeho povinnosťou vojaka vyjadriť sa.

 

Trump v pondelok ráno na Twitteri napísal: "Už sa nikdy, ale nikdy nevyhrážajte Spojeným štátom, lebo ponesiete následky, aké ešte nikto v dejinách nikdy znášať nemusel." Urobil tak v reakcii na nedeľňajšie vyjadrenia iránskeho prezidenta Rúháního, ktorý Spojeným štátom v súvislosti so sankciami voči Teheránu odkázal, aby sa "nezahrávali s ohňom".

 

Súčasne pohrozil aj uzavretím trás na export ropy v Perzskom zálive. "Američania by mali vedieť, že mier s Iránom je matkou každého mieru... rovnako ako vojna (s Iránom) by bola matkou všetkých vojen," povedal v nedeľu Rúhání.

 

Trump po svojom nedeľňajšom tweete v utorok následne naznačil, že v otázke Iránu by boli možnosťou aj rokovania. Ako uviedol, "sme pripravení uskutočniť reálnu dohodu," píše AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies