VW zvoláva vozidlá, i keď úrady zatiaľ neschválili všetky riešenia

NETKY.SK • 30 December 2016, 15:37 • 2 min
VW zvoláva vozidlá, i keď úrady zatiaľ neschválili všetky riešenia

WOLFSBURG - Volkswagen vyhlásil, že všetky zmanipulované dieselové vozidlá môže zbaviť problematického softvéru.

slovakia

left justify in out

Úrady však doteraz neposkytli potrebné povolenia na zvolávacie akcie. Spolkový úrad cestnej dopravy (KBA) zatiaľ nepovolil zvolávanie 14.000 vozidiel.

 

Volkswagen v poslednom období v inzerátoch v popredných denníkoch oznámil: "Všetky nami vyvinuté technické riešenia KBA schválil." Podľa inzerátov "od teraz môže upraviť každý dotknutý dieselový motor v Nemecku". Zdôraznil, že mu ide o každého jedného klienta.

 

Manipulatívnym softvérom je v Nemecku vybavených zhruba 2,6 milióna vozidiel VW a ich majitelia musia navštíviť servisy. V celej Európe ide celkovo o 8,5 milióna áut. Hovorca VW upresnil, že KBA zatiaľ nepovolil zvolanie "niekoľkých stoviek" vozidiel s motorom s označením EA189, ktorý zodpovedá norme Euro 6. Zvolávanie všetkých áut normy Euro 5 je medzičasom schválené.

 

VW predpokladá, že KBA v krátkom čase povolí zvolanie aj zostávajúcich vozidiel. Koncern následne písomne osloví všetkých majiteľov, aby si dohodli termín v servise. Všetky zvolávacie akcie v Európe chce VW dokončiť do jesene budúceho roka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies