VW zvažuje zníženie počtu dočasných pracovníkov

NETKY.SK • 18 Október 2015, 12:34 • 2 min
VW zvažuje zníženie počtu dočasných pracovníkov

BERLÍN - Spoločnosť Volkswagen (VW) zvažuje, že zníži počet dočasných pracovníkov.

slovakia

left justify in out

Týmto spôsobom chce spoločnosť vyvážiť náklady, ktoré jej vznikajú s emisným škandálom. V sobotu o tom informoval pracovný výbor spoločnosti VW. Tento výbor uviedol, že dočasné miesta podporuje, je si však vedomý toho, že predstavenstvo spoločnosti "diskutuje o rôznych scenároch“. Spoločnosť VW vo svojom stanovisku uviedla, že výhľad zamestnanosti a tržieb je nepredvídateľný.


Denník Bild zároveň informoval, že úrad kancelárky Angely Merkelovej skúma možnosť, že 6 tis. dočasných pracovníkov spoločnosti VW by sa mohlo presunúť do vládneho programu "Kurzarbeit“, ktorý umožňuje ochrániť pracovné miesta skrátením pracovného času zamestnancov v čase, keď je využitie závodu nízke. Vláda pritom zamestnancom nahrádza časť stratenej mzdy. Nemecký úrad práce túto myšlienku odmieta. Už s ňou prišiel aj nemecký minister hospodárstva Sigmar Gabriel, keď navrhoval, aby do tohto plánu spadali aj dočasní pracovníci, ktorí sú za normálnych okolností z neho vylúčení. Hovorca vlády situáciu nekomentoval.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona