VW zruší približne 600 dočasných pracovných miest v továrni Zwickau

NETKY.SK • 15 December 2015, 18:55 • 2 min
VW zruší približne 600 dočasných pracovných miest v továrni Zwickau

BERLÍN - Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) na budúci rok zruší približne 600 dočasných pracovných miest v továrni v Zwickau, aby zvládol pokles predaja v dôsledku emisného škandálu. Uviedol to Jens Rothe zo zamestnaneckej rady VW. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Najväčšou európskou automobilkou otriasa obrovský emisný škandál. Americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) totiž v septembri obvinila VW, že nainštaloval do 482.000 dieselových áut vyrobených v rokoch 2009 až 2015 softvér, ktorý počas testovania umožňoval zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Volkswagen neskôr priznal, že na celom svete jazdí zhruba 11 miliónov vozidiel s týmto softvérom.

 

VW znižuje výdavky na prevádzku tovární, na vybavenie aj nové modely, aby zvládol miliardové náklady na škandál s falšovaním emisií v dieselových motoroch.

 

Továreň v Zwickau, piata najväčšia z 10 nemeckých závodov VW, zamestnáva približne 8800 ľudí na montážnych linkách, z ktorých schádzajú modely Golf a Passat. Časť z nich sa stane nadbytočná, keďže v závode pre slabší odbyt plánuje nariadiť dovolenku. Okrem toho sa tu vyrábajú aj komponenty na jediný elektrický model VW Phaeton, a ich produkciu plánuje vedenie obmedziť.

 

Podľa Rotha sa zástupcovia robotníkov musia prispôsobiť novej situácii a sústrediť viac na ochranu trvalých pracovných miest, ako udržanie dočasných.

VW so sídlom vo Wolfsburgu plánuje na budúci rok znížiť investície o 1 miliardu eur a zastaviť výrobu neziskových modelov ako sú Eos a Škoda Roomster.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies