VW tlmí nádeje na rýchle vyšetrenie emisného škandálu

NETKY.SK • 11 November 2015, 09:22 • 2 min
VW tlmí nádeje na rýchle vyšetrenie emisného škandálu

BERLÍN - Spoločnosť Volkswagen (VW) tlmí nádeje na rýchle výsledky vyšetrovania emisného škandálu.

slovakia

left justify in out

Automobilka uviedla, že jej najvyššou prioritou je skôr úprava dotknutých vozidiel než odhalenie zdroja manipulácií. "Rozumiem túžbe po rýchlosti. Nám však záleží na tom, aby sme pracovali dôkladne a neprišli s nepravdivými predčasnými výsledkami,“ povedal v utorok Jürgen Stackmann, šéf predaja značky VW. „To, na čom nám primárne záleží, je, že v tomto bode môžeme ponúknuť zákazníkom úplnú transparentnosť,“ povedal Stackmann.


Agentúra Reuters minulý mesiac s odvolaním sa na dobre informovaný zdroj uviedla, že interné vyšetrovanie automobilky zahŕňa 40 zamestnancov. Nezávislí vyšetrovatelia, vedení americkou právnickou firmou Jones Day, skúmajú dokumenty a počítačové súbory, ktoré siahajú do roku 2005, kedy firma VW začala presadzovať spornú technológiu naftových motorov na americkom trhu. V liste britským poslancom to uviedol šéf VW vo Veľkej Británii Paul Willis s tým, že bude trvať minimálne šesť mesiacov, kým sa dosiahnu výsledky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona