VW SK vyviezol vlani vozidlá za 4 miliardy eur

NETKY.SK • 16 Marec 2011, 13:11 • 2 min
VW SK vyviezol vlani vozidlá za 4 miliardy eur

VW SK vyviezol vlani vozidlá za 4 miliardy eur

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) vyviezla vlani na zahraničné trhy vozidlá za 4 miliardy eur. Do zahraničia smerovalo až 99,3 % zo všetkých vyrobených vozidiel.
      Najväčším odbytišťom ostáva pre bratislavský Volkswagen aj naďalej Nemecko, ktorého podiel na exporte predstavoval 36 %. Najdynamickejšie sa rozvíjajúcim trhom, kam smerujú autá zo Slovenska, je však Čína, ktorá s podielom 18,9 % potvrdila druhé najvýznamnejšie vývozné teritórium. Medziročný nárast objednávok vozidiel z Číny predstavoval 5,7 %. Za nimi nasledovali USA a Rusko.
      Významný pre slovenských subdodávateľov bol aj objem nákupu pre výrobu vozidiel zo strany VW SK. Objem nákupu pre výrobu vozidiel, prevodoviek a komponentov dosiahol vlani 3,1 miliardy eur, pričom najväčšie dodávky dielov a materiálu s podielom 38,6 % pochádzali od výrobcov na Slovensku. Nasledovalo Nemecko s podielom 32,2 % a  Maďarsko s 11,5 %.

Zdroj: TASR/Volkswagen Slovakia a.s.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies