VW predĺži spoločný podnik s čínskou FAW Group o 25 rokov

NETKY.SK • 10 Október 2014, 17:17 • 2 min
VW predĺži spoločný podnik s čínskou FAW Group o 25 rokov

BERLÍN - Nemecký koncern Volkswagen (VW) predĺži dohodu o spoločnom podniku s čínskym výrobcom FAW Group (FAW) o ďalších 25 rokov. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters, pričom sa odvolávala na zdroj oboznámený s problematikou.

slovakia

left justify in out

Volkswagen spolupracuje s FAW už viac ako 20 rokov a medzi globálnymi výrobcami automobilov dosahuje v Číne najvyššiu produkciu. Skupina v júli informovala, že v Číne spoločne s FAW investuje do dvoch nových montážnych závodov 2 mld. eur. Najväčšia európska automobilová skupina má v krajine v súčasnosti osem závodov na výrobu áut a v ďalších deviatich vyrába komponenty.

 

Volkswagen prevádzkuje v Číne spoločný podnik aj s ďalšou domácou automobilovou skupinou SAIC Motor Corp. Vlani tam skupina predala takmer 3,3 mil. áut, čo znamená, že krajina zodpovedala za takmer tretinu jej celosvetového predaja na úrovni 9,73 mil. vozidiel. Za deväť mesiacov tohto roka dodávky áut skupiny Volkswagen vrátane luxusných značiek Audi a Porsche vzrástli medziročne o 15 % na 2,72 mil., informoval v piatok VW. 

 

Volkswagen podniká aj na našom trhu. Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov. Od roku 1991 vyrobil viac ako 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies