VW očakáva rýchlejší rast globálneho automobilového trhu

NETKY.SK • 30 September 2010, 14:36 • 2 min
VW očakáva rýchlejší rast globálneho automobilového trhu

VW očakáva rýchlejší rast globálneho automobilového trhu

slovakia

left justify in out

Nemecký výrobca áut Volkswagen sa na perspektívu vývoja globálneho trhu s automobilmi pozerá mierne optimistickejšie a stále predpokladá, že sa mu bude dariť lepšie v porovnaní s globálnym automobilovým priemyslom. Vo štvrtok to povedal šéf predaja spoločnosti VW Christian Klingler. "Zatiaľ sa nám v tomto roku darilo lepšie v porovnaní s celkovým trhom a naša ambícia je taká, aby to bolo rovnaké za celý rok," povedal Klingler na parížskom autosalóne.

Dodal, že predpokladá, že globálny automobilový trh v tomto roku vzrastie o 6 až 7 %, pričom pôvodne odhadoval tohtoročný rast na úrovni 5 %. "Stále existujú riziká, ale čoraz viac vidíme dôvody na to, aby sme sa na vývoj pozerali pozitívnejšie ako predtým," konštatoval Klingler.

Koncern Volkswagen pôsobí na Slovensku prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Volkswagen Slovakia. V bratislavskom závode vyrába Volkswagen Touareg, Audi Q7, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine má závod na výrobu komponentov a v Košiciach sa pripravujú autá na export do Ruska. Automobilka vlani vyrobila necelých 106 tis. automobilov, v roku 2008 až 188 tisíc.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona