VW nezníži rezervu 6,7 mld. eur na emisný škandál

NETKY.SK • 25 November 2015, 16:54 • 2 min
VW nezníži rezervu 6,7 mld. eur na emisný škandál

WOLFSBURG - Nemecká automobilka Volkswagen nezníži plánovanú rezervu v sume 6,7 mld. eur na náklady súvisiace s emisným škandálom týkajúcim sa dieselových motorov.

slovakia

left justify in out

Automobilka sa tak rozhodla napriek tomu, že oprava 8,5 mil. áut v Európe sa ukazuje jednoduchšia, ako sa očakávalo.


Volkswagen sa snaží od bánk získať financie v objeme až 20 mld. eur, keďže zápasí s problémom očakávaných nákladov škandálu. Podľa analytikov by tieto náklady mohli dosiahnuť sumu 40 mld. eur, vrátane pokút, právnych nárokov a opráv áut. Kým celkové náklady škandálu nie sú jasné, VW neplánuje meniť rezervy, povedal v stredu novinárom hovorca firmy v jej sídle v nemeckom Wolfsburgu.


Generálny riaditeľ Volkswagenu Matthias Müller v pondelok manažérom povedal, že kroky potrebné na opravu vozidiel sú "technicky a finančne zvládnuteľné." "Náš predpoklad, že sú nevyhnutné podstatné zásahy do motora, sa nenaplnil," konštatoval Müller.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona