VW možno predá niektoré aktíva, ak náklady na škandál prekročia 16,2 mld. eur

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 07:09 • 2 min
VW možno predá niektoré aktíva, ak náklady na škandál prekročia 16,2 mld. eur

WOLFSBURG - Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) bude možno nútený predať niektoré aktíva, ak jeho náklady na emisný škandál prekročia 16,2 miliardy eur. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na výročnú správu koncernu.

slovakia

left justify in out

Volkswagen čelí obrovskému škandálu, najväčšiemu vo svojej histórii. Americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) vlani v septembri koncern obvinila, že do dieselových áut v USA nainštaloval softvér, ktorý pri testoch umožňoval zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. VW neskôr priznal, že po svete jazdí okolo 11 miliónov áut s takýmto softvérom. Nemecký koncern už čelí hromadným žalobám aj pokutám a čakajú ho obrovské výdavky spojené s odstránením zlého softvéru.

 

VW si síce vlani vyčlenil bokom na tzv. aféru dieselgate 16,2 miliardy eur, ktoré zahrnul do hospodárskych výsledkov za minulý rok, ale konečný účet za právne spory, výmenu či opravu áut môže byť vyšší. V tomto prípade bude musieť koncern predať niektoré aktíva, uvádza sa v správe.

 

Volkswagen sa minulý týždeň dohodol s americkými predstaviteľmi na urovnaní emisnej kauzy. Dohoda zahŕňa spätné odkúpenie vozidiel, opravy áut so zakázaným softvérom a tiež odškodné pre majiteľov problematických dieselových automobilov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies