VW mal údajne skreslovať objem škodlivín aj v autách s benzínovým motorom

NETKY.SK • 2 September 2018, 16:49 • 2 min
VW mal údajne skreslovať objem škodlivín aj v autách s benzínovým motorom

BERLÍN - Manipulovanie hodnôt CO2 vo výfukových plynoch vozidiel s benzínovým motorom Volkswagenu (VW) sa zatiaľ nepreukázalo. V nedeľu o tom informovalo spolkové ministerstvo dopravy.

slovakia

left justify in out

Denník Bild am Sonntag napísal, že svedkovia v záznamoch z vyšetrovania prokuratúry v Mníchove uviedli, že v autách VW, Audi a Porsche s benzínovým motorom dochádzalo na testoch k manipulácii množstva škodlivín vo výfukových plynoch. Podľa nich experti na prevodovky 2. novembra 2015 uviedli, že automatické prevodovky všetkých značiek dostali programy, ktoré sa mali aktivizovať len počas testov v staniciach technickej kontroly.

 

Agentúra DPA uviedla, že mníchovská prokuratúra sa v nedeľu k správe denníka odmietla vyjadriť. Volkswagen k správe uviedol, že problematiku v uplynulých mesiacoch intenzívne konzultoval s Úradom pre motorové vozidlá (KBA) a nie je v nej nič nové. Jeho opatrenia a rozhodnutia boli úspechom.

 

V dôsledku škandálu Dieselgate Volkswagen v novembri 2015 potvrdil, že problémy sú s 800.000 autami, z ktorých malo byť 98.000 s benzínovým motorom. Neskôr bol údaj opravený, že išlo o 36.000 áut s benzínovým motorom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies