VW je údajne pripravený predávať aktíva, ak to bude potrebné

NETKY.SK • 4 December 2015, 08:58 • 2 min
VW je údajne pripravený predávať aktíva, ak to bude potrebné

FRANKFURT - Nemecká automobilka Volkswagen (VW) je pripravená predávať aktíva, ak nebude iná možnosť ako splatiť úverovú linku vo výške 20 mld. eur. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na dva zdroje blízke situácii. Podľa nich automobilka o tom informovala banky, ktoré jej preklenovací úver poskytli. Spoločnosť VW situáciu nekomentovala.

slovakia

left justify in out

Firma VW si preklenovací úver od 13 bánk vo výške 20 mld. eur zabezpečila tento týždeň a podľa jedného zo zdrojov ho plánuje financovať emisiou dlhopisov vydaných počas nasledujúcich dvoch mesiacov. V rámci podmienok dohody firma VW ubezpečila veriteľov, že ak neuspeje pri hľadaní iných zdrojov peňazí, predá aktíva, alebo vydá akcie. "O žiadnych konkrétnych aktívach sa nehovorilo," povedal jeden zo zdrojov.


Ďalší zdroj uviedol, že na hornom mieste zoznamu potenciálnych aktív na predaj je divízia MAN. Firma VW by tiež mohla zvažovať predaj luxusných značiek Bentley a Lamborghini, prípadne značky Ducati.


Spoločnosť VW však informovala o tom, že počet vozidiel, ktoré majú problémy s emisiami oxidu uhličitého by mohol byť menší ako v novembri avizovaných 800 tis. vozidiel. Náklady spojené s touto záležitosťou budú podľa očakávaní VW minimálne dve miliardy eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies