Volkswagen investuje 500 miliónov eur do digitálnych technológií pre nákladné autá

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 16:24 • 2 min
Volkswagen investuje 500 miliónov eur do digitálnych technológií pre nákladné autá

WOLFSBURG - Divízia nákladných vozidiel nemeckého koncernu Volkswagen (VW) do konca tejto dekády investuje približne 500 miliónov eur do vylepšenia digitálnej technológie vo svojich produktoch.

slovakia

left justify in out

Automobilka si totiž dala za cieľ zvýšiť úroveň automatizácie v nákladnej doprave. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

VW chce tiež dobehnúť svojho domáceho rivala Daimler, ktorý je priekopníkom, čo sa týka automatických technológií v nákladných autách. Ich účelom je zvýšiť bezpečnosť a zredukovať spotrebu paliva.

 

Volkswagen začal so zavádzaním nových technológií ešte pred vypuknutím škandálu s emisiami, ktorý sa týka jeho dieselových modelov osobných áut.

 

Skupina Truck & Bus už vlani oznámila, že do konca roka 2020 investuje zhruba 500 miliónov eur do digitálnych technológií v nákladných autách, ktoré zlepšia komunikáciu medzi senzormi na palube a automatickým brzdným systémom a ďalšími systémami.

 

Šéf divízie nákladných áut VW Andreas Renschler však zároveň upozornil, že na zvýšenie automatizácie v nákladnej doprave je potrebná aj nová infraštruktúra, konkrétne mobilný vysokorýchlostný internet pozdĺž ciest.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies