VW dosiahol aj vlani rast zisku, na rozdiel od svojich rivalov

NETKY.SK • 22 Február 2013, 08:08 • 2 min
VW dosiahol aj vlani rast zisku, na rozdiel od svojich rivalov

VW dosiahol aj vlani rast zisku, na rozdiel od svojich rivalov - Svet Nemeckej automobilke Volkswagen sa na rozdiel do jej rivalov stále darí dosahovať solídne výsledky. To ešte podčiarkuje prehlbujúce sa rozdiely medzi európskymi výrobcami áut, konštatuj

slovakia

left justify in out

img

Nemeckej automobilke Volkswagen sa na rozdiel do jej rivalov stále darí dosahovať solídne výsledky. To ešte podčiarkuje prehlbujúce sa rozdiely medzi európskymi výrobcami áut, konštatuje agentúra Reuters.
      Podľa predbežných odhadov prevádzkový zisk Volkswagenu (VW) v 4. kvartáli minulého roka vzrástol o 16,6 % na 2,67 miliardy eur a za celý minulý rok sa zvýšil o 2,1 % na 11,5 miliardy eur.
      Na porovnanie, francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën utrpela vlani stratu 5 miliárd eur, najväčšiu vo svojej histórii, a chystá sa preto zatvoriť jednu z tovární a prepustiť 8000 zamestnancov.
      Ale aj na nemeckú firmu už dolieha kríza. Dopyt po modeloch VW na kľúčovom západoeurópskom trhu s vylúčením Nemecka sa v prvom mesiaci tohto roka znížil o 12,3 %. Tento región sa podieľa zhruba jednou tretinou na celkových tržbách firmy. Napriek tomu chce koncern, ktorému patrí aj Škoda Auto, automobilka Audi, Porsche, Lamborghini, Bugatti, či Seat dosiahnuť aj tento rok nárast predaja.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies