VW by podľa britských poslancov mal odškodňovať aj v Británii

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 12:05 • 2 min
VW by podľa britských poslancov mal odškodňovať aj v Británii

BRATISLAVA - Podľa poslancov britského parlamentu je "veľmi nespravodlivé", že nemecká automobilka Volkswagen (VW) neodškodňuje britských majiteľov vozidiel, ktorých sa týka manipulácia emisných testov.

slovakia

left justify in out

Podľa výboru parlamentu pre dopravu je britská vláda pomalá pri vyšetrovaní, či by VW mal byť v krajine pre emisný škandál stíhaný. "Ak regulátori nebudú konať, existuje reálne nebezpečenstvo, že Volkswagen sa v Európe vyhne potrestaniu za manipuláciu emisných testov," vyhlásila šéfka výboru pre dopravu, labouristická poslankyňa Louise Ellmanová. Informuje o tom portál bbc.com.

 

Nemecká automobilka v USA ponúkne opravu alebo spätné odkúpenie postihnutých áut s dieselovými motormi, pričom majiteľom vozidiel zaplatí odškodné od 5 tis. do 10 tis. USD. Majiteľom vozidiel vo Veľkej Británii však Volkswagen ponúka iba možnosť dať si svoje autá opraviť, pripomína bbc.com.


Spoločnosť Volkswagen uviedla, že kontaktovala všetkých 200 tis. britských majiteľov postihnutých áut a odporučila im, aby so svojim vozidlom išli k najbližšiemu dílerovi. "Takmer na 50 tis. vozidlách vo Veľkej Británii sa urobili technické opatrenia. Tento počet bude rásť, keď sa vypracujú nové technické opatrenia, prísne sa otestujú a potom sa schvália príslušnými dopravnými úradmi," uviedol hovorca Volkswagenu.

(1 EUR = 1,1157 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies