VW bude čeliť aj žalobám Hesenska a Bádenska-Württenberska

NETKY.SK • 18 September 2016, 10:11 • 2 min
VW bude čeliť aj žalobám Hesenska a Bádenska-Württenberska

BERLÍN - Po Bavorsku, ktoré žiada od Volkswagenu (VW) náhradu škody za pokles jeho akcií, sa rozhodli pre rovnaký krok aj spolkové krajiny Hesensko a Bádensko-Württenbersko. Informuje DPA s odvolaním sa na ministerstvá financií oboch krajín.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia Hesenska a Bádenska-Württenberska v auguste vyhlásili, že VW chcú zažalovať. Vypuknutím dieselgate totiž klesla hodnota akcií koncernu, a tým vznikla škoda v ich fondoch. Bádensko-Württenbersko vlastní 64.600 akcií VW. Údajne mu vznikla škoda 400.000 eur.

 

Hesenský minister financií Thomas Schäfer povedal, že poklesom akcií zapríčineným aférou dieselgate prišla spolková krajina o 3,9 milióna eur.

 

„Kto vloží svoje peniaze do akcií, musí rátať aj so stratami. Neplatí to však v prípade, keď škoda vznikla tým, že akciová spoločnosť porušila predpisy o povinnosti informovať o svojej situácii,“ dodal Schäfer.

 

Volkswagen doteraz odmietal všetky žaloby investorov ako neopodstatnené. Zdôrazňuje, že relevantné informácie, ktoré akcionári pre svoje rozhodovanie potrebovali, dostávali včas a podľa príslušných predpisov.

 

Od vypuknutia škandálu dieselgate vlani na jeseň v Spojených štátoch, bojuje koncern VW súčasne na viacerých frontoch. Popri žalobách akcionárov a investičných fondov, žiada aj veľa individuálnych vlastníkov jeho vozidiel náhradu škody. V chode je však aj trestné vyšetrovanie bývalých manažérov koncernu, ktorí nekonali, keď konať mali.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies