VW a jeho čínski partneri zvolajú do servisov milióny áut pre problémy s airbagmi

NETKY.SK • 14 September 2017, 10:42 • 2 min
VW a jeho čínski partneri zvolajú do servisov milióny áut pre problémy s airbagmi

PEKING - Nemecká automobilka Volkswagen a jej spoločné podniky FAW-Volkswagen a SAIC Volkswagen zvolajú do servisov zhruba 4,86 milióna vozidiel. Dôvodom sú potenciálne problematické airbagy od japonského dodávateľa Takata. Oznámil to dnes čínsky úrad pre dohľad nad kvalitou AQSIQ.

slovakia

left justify in out

Úrad v priebehu tohto roka vyzval nemeckú spoločnosť, ale aj iné firmy ako General Motors či Mercedes-Benz, aby do servisov stiahli všetky vozidlá vybavené airbagmi od firmy Takata. AQSIQ odhaduje, že airbagmi od Takaty bolo v Číne vybavených viac než 20 miliónov áut. Airbagy sú vo svete spájané s minimálne 16 úmrtiami a približne 180 zranenými. V dôsledku problematických vyvíjačov tlaku môžu airbagy v určitých situáciách vybuchnúť a do priestoru vozidla vymrštiť úlomky plastov a kovov.

 

AQSIQ oznámil, že VW China zvolá do servisov 103.573 áut, FAW-Volkswagen 2,35 milióna a SAIC Volkswagen 2,4 milióna vozidiel. Zvolávanie by sa malo začať v marci budúceho roka a celý proces by sa mal ukončiť v roku 2019. Z celkovo 37 výrobcov vozidiel v Číne, ktorých sa zvolávanie týka, tak urobilo do konca júna tohto roka 24, pričom celkovo zvolali do servisov 10,59 milióna áut. Ďalších päť má v pláne zvolať do servisov okolo 1,26 milióna vozidiel.

 

Pre Volkswagen je čínsky trh kľúčový. Minulý rok na ňom firma predala 3,98 milióna vozidiel, čo oproti roku 2015 znamená rast o 12,2 %. Volkswagen sa tak stal najväčšou zahraničnou automobilkou v Číne.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies