Vulin: Migračná kríza si vyžaduje každodenné odpovede, nie výrobu rôznych plánov

NETKY.SK • 21 Október 2015, 18:53 • 2 min
Vulin: Migračná kríza si vyžaduje každodenné odpovede, nie výrobu rôznych plánov

BELEHRAD - Približne 6000 ďalších migrantov očakávajú dnes v Srbsku po prekročení hranice s Macedónskom.

slovakia

left justify in out

Všetci by sa v priebehu niekoľkých hodín mali ocitnúť už na srbsko-chorvátskej hranici, uviedol dnes neďaleko nej srbský minister práce a sociálnych vecí Aleksandar Vulin.

 

Podľa jeho slov Srbsko pomáha všetkým migrantom, poskytuje všetkým ľuďom prechádzajúcim cez jeho územie potraviny, vodu, lieky i deky.

 

Ako vyplýva z informácií internetového vydania denníka Blic, politik poukázal na fakt, že uzavretie štátnej hranice iba spomaľuje pohyb migrantov a dostáva mnohých, ktorí majú za sebou strastiplnú cestu z Blízkeho východu, do bezvýchodiskovej situácie. To vedie k zvyšovaniu napätia a zrážkam, dodal minister.

Migračná kríza si podľa Vulina vyžaduje každodenné odpovede, a nie výrobu rôznorodých plánov, ako to robia susedné krajiny Srbska. Minister dodal, že Srbsko nepripravuje podľa ich vzoru plány A, B, C, D a ďalšie, ktoré boli neúspešné alebo ktoré pozmenili, ale na situáciu reaguje na čo možno najvyššej úrovni.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies