Vukušič v Ružomberku skončil, nahradí ho Chovanec

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 11:00 • 2 min
Vukušič v Ružomberku skončil, nahradí ho Chovanec

RUŽOMBEROK - Vedenie corgoňligového futbalového klubu MFK Ružomberok odvolalo z funkcie hlavného trénera A-mužstva Jozefa Vukušiča. Novým koučom Liptákov sa stal s okamžitou platnosťou Jozef Chovanec.

slovakia

left justify in out

Ružomberok je v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže na štvrtom mieste s 34-bodovým ziskom. V jarnej časti sezóny 2013/2014 však z troch súbojov uspel len v jedinom - na pôde Spartaka Myjava (3:0), nasledovali domáca prehra s MFK Košice (0:3) a osudným sa Vukušičovi zrejme stal sobotňajší nezdar v Dunajskej Strede (0:2). "Chceme dať mužstvu potrebný impulz, zatiaľ je to do konca sezóny 2013/2014. V pondelok majú hráči voľno, pán Chovanec prvýkrát povedie tím na utorňajšom tréningu," povedal pre agentúru SITA generálny riaditeľ MFK Ružomberok Ľubomír Golis.

Štyridsaťdeväťročný Vukušič (nar. 31. augusta 1964) viedol Ružomberčanov od lanského júna. Predtým pôsobil na lavičke FC Nitra. Jozef Vukušič je rodák z Košíc, kde odštartoval aj svoju hráčsku kariéru. Okrem tamojších tímov VSŽ a 1. FC pôsobil aj v nemeckom Sportfreunde Siegen a VFL Rheinbach, ktorý neskôr tiež trénoval. Na Slovensku viedol z postu šéfa realizačného tímu aj Ličartovce (2000 - 2003), v Ružomberku pôsobil i počas sezóny 2003/2004, vtedy bol aj generálny manažér klubu. Pod jeho vedením vtedajší MŠK SCP Ružomberok skončil v desaťčlennej tabuľke na tretej priečke a najlepším strelcom ligy sa stal Roland Števko. Vukušič na klubovej úrovni ďalej pôsobil v Trnave a zastavil sa aj pri reprezentácii. Štyri roky bol asistentom Jozefa Barmoša pri národnom tíme do 21 rokov. Od roku 2010 žil v Juhoafrickej republike, kde trénoval druholigový FC Kapské Mesto.

Rodák z Dolných Kočkoviec Jozef Chovanec bol v Ružomberku viceprezidentom pre športovú oblasť. Známy je predovšetkým z pôsobenia v Sparte Praha, v rokoch 1998 - 2001 viedol českú reprezentáciu. V hráčskej kariére si obliekal dresy "rudých", PSV Eindhoven a RH Cheb. Ako kormidelník má za sebou má aj skúsenosť v klube SC Baniyas zo Spojených arabských emirátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies