Vůjtek: Základným cieľom tímu je postup do štvrťfinále

NETKY.SK • 27 Január 2014, 13:55 • 2 min
Vůjtek: Základným cieľom tímu je postup do štvrťfinále

BRATISLAVA - S blížiacim sa začiatkom zimných olympijských hier v Soči sa v jednotlivých krajinách začínajú množiť dohady o možnostiach úspechu jednotlivých hokejových výberov v mužskom turnaji.

slovakia

left justify in out

Výnimkou nie je ani domáce Rusko, v ktorom sa pravdepodobne neuspokoja s ničím iným ako zlatou medailou. Keďže "zborná" sa v základnej A-skupine stretne aj so Slovákmi, Rusov zaujímal aj názor trénera reprezentácie SR Vladimíra Vůjtka. Ten označil domáci tím za jedného zo spolufavoritov na najcennejší kov.

"Keď sa reálne pozriem na silu jednotlivých výberov, tak v Soči bude šesť tímov silnejších od slovenského. Sú to Rusi, Kanaďania, Američania, Fíni, Švédi a Česi. V rebríčku sme nižšie aj od Švajčiarov. Na olympijskom turnaji však nie každý favorit ukáže svoje schopnosti," cituje agentúra ITAR-Tass 66-ročného odborníka z moravských Klimkovíc. 

Vladimír Vůjtek považuje za hlavný cieľ slovenskej reprezentácie v čiernomorskom letovisku postup do štvrťfinále. "Potom je to už o jednom zápase a stať sa môže hocičo," priznal kormidelník výberu SR. Vzájomný zápas medzi Slovenskom a Ruskom sa uskutoční v nedeľu 16. februára a Vůjtek v ňom favorizuje domácich. "V našom súboji bude Rusko obrovským favoritom, o tom nepochybujem. My môžeme dúfať v dobrý výsledok len pri výbornom výkone brankára a kvalitnej tímovej hre," priznal kouč vicemajstrov sveta z Helsínk 2012. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies