Vůjtek spokojný so zámorskou služobkou, otázny len Višňovský

NETKY.SK • 27 Február 2012, 11:56 • 2 min
Vůjtek spokojný so zámorskou služobkou, otázny len Višňovský

Vůjtek spokojný so zámorskou služobkou, otázny len Višňovský - Hokej Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek sa vrátil zo zámorskej služobnej cesty s pozitívnymi správami. Po troch tohtosezónnych zrazoch, keď sa musel zmieriť s množstvom

slovakia

left justify in out

img

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek sa vrátil zo zámorskej služobnej cesty s pozitívnymi správami. Po troch tohtosezónnych zrazoch, keď sa musel zmieriť s množstvom ospravedlneniek, ho Slováci v zámorí potešili a až na jedného prejavili vôľu hrať na majstrovstvách sveta vo Fínsku.
      Vůjtek navštívil v USA štyri mestá, päť zápasov a v akcii videl osem hráčov. Jediné nerozhodné stanovisko počul kormidelník hneď v prvý deň od obrancu Ľubomíra Višňovského. Tridsaťpäťročný zadák Anaheimu sa zatiaľ nevyjadril, no vlani po nevydarených domácich MS vyhlásil, že si chce od reprezentácie odpočinúť. "On jediný sa ešte nevyjadril, uvažuje o pauze. Ľubo však chodil na majstrovstvá pravidelne, myslím, že už od roku 2000, takže má na to v podstate nárok. Navyše sa špekuluje o jeho výmene, takže je v určitej neistote. Všetci ostatní hráči, s ktorými sme sa rozprávali, však chcú reprezentovať," uviedol pre TASR reprezentačný tréner.
      Skúsený kormidelník odštartoval svoju zámorskú púť na Floride a okrem Višňovského sa stretol aj s centrom "panterov" Tomášom Kopeckým. "Potom sme leteli do Chicaga, kde sme sa stretli s Mariánom Hossom. Chvíľu sme posedeli, no ponáhľal sa, pretože bol trošku prechladnutý. Ďalej sme videli duel Bostonu v St. Louis, po ktorom sme hovorili s Jaroslavom Halákom, ktorý momentálne chytá veľmi dobre, a aj so Zdenom Chárom," pokračoval Vůjtek. S kapitánom Bostonu sa porozprával aj o súčasnej situácii v reprezentácii. "So Zdenom sme hovorili asi pol hodinu. Hovorili sme aj o tých hráčoch, ktorí sa ospravedlňujú. O všetkom, čo sa tu deje, bol veľmi dobre informovaný a vôbec sa mu to nepáčilo. Hovoril, že pre neho bola vždy česť prísť a prišiel by aj teraz. No je to málo reálne, keďže Boston je silný a asi pôjde veľmi ďaleko," pokračoval.
      Posledné dva zápasy videl v New Yorku. Najprv mestské derby Islanders s Rangers, v ktorom sa predstavili obranca Milan Jurčina a útočník Marián Gáborík a potom zápas "jazdcov" proti Buffalo Sabres, kde nastúpil aj ďalší zadák Andrej Sekera. "Jurčina má dobrú formu a s radosťou príde pomôcť. Rovnako aj Sekera, hoci Buffalu sa začalo dariť a na play off strácajú už iba šesť bodov. No ak sa im to nepodarí dohnať, povedal, že do dvoch-troch dní sadne na lietadlo a príde. Gáborík je na tom rovnako, ale samozrejme to tiež závisí od toho, či sa dostanú do play off," uviedol.
      Vůjteka mrzelo len to, že počas zámorskej misie nemal čas na stretnutie s Michalom Handzušom a Andrejom Meszárošom a dvojicu sa mu nepodarilo kontaktovať ani cez telefón. "Hovorili sme však s nimi už pred sezónou a obaja dali prísľub, že ak budú voľní a zdraví, tak prídu," uviedol tréner, ktorý sa nestretol ani s druhým brankárom v profilige Petrom Budajom. Priznal však, že s ním pre MS pravdepodobne nebude počítať: "Vyzerá to tak, že ho tento rok nepozveme. Chytá málo a v Európe máme dobrých brankárov. Predsa len, potrebujeme chlapcov, ktorí sú rozchytaní. Ale samozrejme aj to sa môže zmeniť."
      Na MS sa tak črtajú zaujímavé posily v závislosti od vývoja NHL, kde do konca základnej časti zostáva odohrať približne 20 kôl. "Ešte je to dlhá doba. Môžu prísť nejaké zranenia, niektoré kluby sa môžu posunúť nečakane vysoko a môže sa to všetko zhatiť. No ako som povedal, pozitívne je to, že hráči chcú prísť," uviedol Vůjtek s tým, že hokejisti, ktorí sa nedostanú do vyraďovacích bojov, by dorazili na prípravné zápasy s Českom v Bratislave a tí, čo vypadnú v 1. kole, pôjdu zrejme priamo do Fínska.
      Hlavný tréner načrtol aj program ďalšej prípravy pred MS. Kemp odštartuje 26. marca, zatiaľ nie je jasné kde, no do úvahy pripadajú Trenčín a Piešťany. Druhý týždeň sa reprezentanti presťahujú do Košíc, kde odohrajú dva zápasy s Dánskom v rámci Euro Hockey Challenge. Zostávajúci čas už budú v Bratislave s výjazdom na dve stretnutia do Jaroslavľu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies