Vůjtek pohrozil absentérom koncom v reprezentácii

NETKY.SK • 8 Február 2012, 07:54 • 2 min
Vůjtek pohrozil absentérom koncom v reprezentácii

Vůjtek pohrozil absentérom koncom v reprezentácii

slovakia

left justify in out

img

Pravidelné ospravedlňovanie sa z akcií slovenskej hokejovej reprezentácie môže pre niektorých hráčov znamenať koniec v národnom výbere. Na utorňajšom zraze A-tímu pred prípravným turnajom BelSwissBank v bieloruskom Minsku to vyhlásil hlavný tréner Vladimír Vůjtek.
      Podľa 64-ročného českého kormidelníka je odmietnutie reprezentačnej pozvánky z dôvodu únavy smiešne. "Počítali sme s tým, že hráči, ktorí pôsobia v Bielorusku, budú reprezentovať pred svojim publikom. Situácia je ale taká, že dali prednosť niečomu inému, že sú trocha unavení. Mne to však príde smiešne, pretože 36-ročný Alexej Kaľužnyj nie je unavený, Petr Nedvěd (40 rokov, pozn. red.) tiež neodmietol českú reprezentáciu. Stále sa vyhovárali, aby jednoducho nemuseli ísť," uviedol s tým, že tieto absencie nečakal. "Keď sa niektorí hráči ospravedlnia zo všetkých troch akcií, tak sa mi to zdá nefér. Keď príde na rad nominácia na MS, nebudeme týchto hráčov poznať. Počítali sme s tým, že absolvujú aspoň jednu akciu, aby sme videli, do akej miery sú konkurencieschopní a prispôsobiví voči iným hráčom, akú majú výkonnosť," povedal a dodal, že niektorí hráči si takto zatvorili dvere do reprezentácie, no mená zatiaľ nekonkretizoval: "Nebudem týchto hráčov menovať, ešte je pred nami play off. Môžu prísť nejaké zranenia a nakoniec budeme musieť privrieť oči a zobrať ich."
      Na zraze v Bratislave sa zišli všetci hráči z dodatočne upravenej nominácie. Z tej pôvodnej z rôznych dôvodov vypadli obranca René Vydarený a útočníci Tomáš Záborský, Miroslav Šatan, Milan Bartovič a Martin Cibák. Ich miesta zaujali Ivan Švarný a útočníci Tomáš Bulík, Vladimír Dravecký, Adam Lapšanský a Rastislav Špirko. Jedným z dôvodov zmien v nominácii bola aj nevôľa klubov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) uvoľniť svojich hráčov. "Už na začiatku sezóny bolo jasné, že ruské kluby neuvoľnia na tento turnaj najlepších hráčov. Top tím sme chceli mať skôr na nemecký a rakúsky pohár, žiaľ niektoré kluby nepustili hráčov ani na jeden turnaj, čo myslím nie je správne. Voči ruskému národnému tímu si to nedovolia, ale voči slovenskému áno. Konkrétne ide napríklad o CSKA Moskva či Dinamo Minsk," posťažoval sa kouč.
      Napriek vynúteným zmenám a postoju niektorých hráčov a klubov Vůjtek nestratil chuť do práce. "Samozrejme, nie je to príjemné, na druhej strane je to posledná akcia a aj som to nejako čakal. Vlani som pracoval pre Lokomotiv Jaroslavľ, vtedy nepustili ani jedného cudzinca, naopak svojich pustili všetkých. Ja som potom musel posadiť 35-ročného Alexandra Guskova, lebo už nestíhal," vysvetlil a prezradil ciele tímu v Bielorusku. "Chceme odohrať konkurencieschopné zápasy, vyrovnané partie. Uvidíme nových hráčov aj takých, ktorí boli aj na predchádzajúcich turnajoch. V ich prípade budeme sledovať, či im vydržala forma a či sú schopní dostať sa do záverečnej prípravy."
      Vůjtek potvrdil, že na MS vo Fínsku a Švédsku sa s určitosťou nepredstaví Záborský, ktorý po sezóne absolvuje operáciu ramena, ako ani Ľuboš Bartečko (rodinné dôvody) či veteráni Jaroslav Obšut a Martin Štrbák. "Legendy, čo tu hrali 10 rokov, už nechcú pokračovať v národnom tíme. Nečudujem sa im, je to ich rozhodnutie, odohrali toho veľa a dobre, majú na to právo," povedal a na otázku, či s výhľadom na svetový šampionát osloví Žigmunda Pálffyho, dodal: "Každý tréner by konal nerozumne, keby sa ho na to nespýtal."
      Jediným nováčikom v Bielorusku bude popradský útočník Richard Rapáč, ktorý by sa chcel presadiť tvrdou fyzickou hrou a na premiéru v reprezentácii sa už veľmi teší. "Pozvánka ma veľmi potešila a určite aj prekvapila. Dozvedel som sa to od trénera v Poprade asi týždeň predtým, ako to oficiálne vyšlo von. Chcem upútať tvrdou hrou v rohoch, ako to viem hrať jeden na jedného a tým kanadským štýlom, ktorý hrám v slovenskej extralige," povedal.
      Formát najbližšieho turnaja je totožný s tým decembrovým z rakúskeho Klagenfurtu. V piatok sa Slováci stretnú so Švajčiarskom a o deň neskôr vo finále alebo v zápase o 3. miesto so súperom z dvojice Bielorusko - Nemecko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies