Vůjtek po štvrťfinále: Slovensko stále pátrí do svetovej špičky

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 10:09 • 2 min
Vůjtek po štvrťfinále: Slovensko stále pátrí do svetovej špičky

HELSINKI - Tréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek mal po záverečnom zápase na 77. MS vo Švédsku a Fínsku troch zmiešané pocity. Jeho zverenci síce naplnili predšampionátový cieľ, no tesná prehra vo štvrťfinále ho rozhodne škrela.

slovakia

left justify in out

Český kormidelník je presvedčený, že Slováci by si vo štvrtkovom stretnutí (3:4) zaslúžili viac. "Remíza by bola spravodlivejšia, no bohužiaľ sme spravili jednu hrubú taktickú chybu v prostriedku tretej tretiny a tá rozhodla o výsledku. Na jednej strane sme splnili cieľ a postúpili sme do štvrťfinále, na druhej si po zápase s Fínskom myslím, že sme mali možno na viac a že sme mohli ísť do semifinále. Odviedli sme tu však výkon na hranici možností tohto mužstva," uviedol hlavný tréner. Celkovú spokojnosť narušili okrem nezdaru vo štvrťfinále aj výkony niektorých hráčov. "Samozrejme boli aj takí, ktorí sklamali, ale zatiaľ to nechcem hodnotiť, to by som si radšej nechal na neskoršiu dobu."

Slovenskí reprezentanti mali na turnaji kolísavé výkony. Po úvodnom víťazstve nad Francúzskom prišla prehra s Fínskom, potom zdolali Nemcov, no následne prehrali s outsidermi helsinskej B-skupiny Lotyšskom a Rakúskom. Tretia v rade nasledovala proti silnému Rusku a postup do vyraďovačky si zabezpečili až po triumfe nad USA. "Turnaj ukázal, že mužstvo nebolo také kompaktné, ako vlani a že malo niektoré veľké výpadky," pokračoval Vůjtek. "Boli tu dobré zápasy i veľmi slabé, išlo to ako na hojdačke. Ale posledné tri sme podľa mňa odohrali veľmi dobre, aj keď sme z toho urobili len jedno víťazstvo. Zistili sme to, čo sme vedeli už vlani, že so silnými súpermi hráme lepší hokej."

Kolísavé výkony neobišli ani veľkých favoritov a tohtoročný šampionát priniesol niekoľko veľkých prekvapení. Aj to potvrdzuje slová trénera i hráčov, že na turnaji už niet slabého súpera. "Svetová špička sa vyrovnáva. My sme však opäť skončili v prvej osmičke na svete, čo sa považuje za úspech. Sedem z ôsmich štvrťfinalistov z minulého roka tam bolo aj teraz a my sme medzi nimi nechýbali. Slovenský hokej teda stále patrí k svetovej špičke," uviedol.

Po šampionáte nebude mať dlho pauzu, už na budúci rok je na programe najväčší športový sviatok - zimné olympijské hry v Soči. "Riešime to priebežne už asi pol roka a máme aj nejakú kostru tímu. Teraz v júli chceme zvolať širší okruh hráčov z NHL, KHL a z národného mužstva, ktoré je tu. Spraviť také sústredenie predolympijského výberu. Chceli by sme s nimi isť aspoň na pár dni do Tatier, aby sme si povedali, čo nás čaká," uviedol kouč.

Vlani oslavoval Vladimír Vůjtek svoje narodeniny postupom do semifinále. Tentoraz mu to nevyšlo a na poslednú chvíľu musel meniť plány. "Oslávim ich letom do Bratislavy a potom cestou do Ostravy. Myslel som si, že pôjdem do Štokholmu a manželka chcela priletieť za mnou, takže teraz musíme zmeniť program," uviedol tréner, ktorý v piatok oslávil svoje 66. narodeniny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona