Vůjtek po prvom dôležitom zápase s Francúzmi: Sme spokojní

NETKY.SK • 4 Máj 2013, 08:11 • 2 min
Vůjtek po prvom dôležitom zápase s Francúzmi: Sme spokojní

Helsinki - Slovenskí hokejisti zvládli prvú prekážku na ceste za úspechom na 77. majstrovstvách sveta, keď zdolali Francúzsko pohodlne 6:2. Práve úvodný duel označil tréner Vladimír Vůjtek i viacerí hráči za kľúčový pre ďalší priebeh šampionátu.

slovakia

left justify in out

Slováci sa naposledy stretli s Francúzmi v poslednom skupinovom zápase na vlaňajšom šampionáte, ktorý po tuhom boji vyhrali tesne 5:4 a otvorili si cestu za neskorším striebrom. Aj preto mali pred prvým tohtoročným súperom rešpekt. "Po minulom roku sme mali z Francúzov trošku obavy, vedeli sme, že dobre korčuľujú a že hrajú perfektne presilovky. Síce sme ich študovali, no nečakali sme taký forčeking a to, ako išli do našich obrancov. V prvej tretine nám to robilo problémy. Nepustili sme ich do nejakých veľkých šancí, no sme radi, že sme to ustáli," uviedol Vůjtek.

Do druhej tretiny išli jeho zverenci s tesným gólovým náskokom, ktorý nenasvedčoval ľahký priebeh. V 26. minúte však Peter Ölvecký a o tri minúty neskôr po krásnej kombinácii tretej formácie i Tomáš Záborský otočili misky váh na stranu vicemajstrov sveta. Odvtedy mal duel už jasný priebeh. "V prvej tretine sme dali gól, ktorý nás trochu upokojil. Od druhej sme už ovládali hru. Až na tri momenty, keď išli sami na bránu. Tam nás podržal Rasťo Staňa," pokračoval Vůjtek. Za stavu 0:5 už slovenskí hokejisti poľavili, čo súperi využili na dva góly, no záverečnú bodku za zápasom dal v 59. minúte Libor Hudáček. "Tam sme najprv všetci ostali na jednej strane klziska a v druhom prípade prišlo zbytočné vylúčenie a Francúzi potvrdili, že presilovky im idú."

Vůjtek bol i napriek dvom zbytočným gólom s výkonom spokojný. Jeho zverenci dokázali streliť góly, súpera nepúšťali do vyložených šancí a hru mali neustále pod kontrolou. "Toto mužstvo budujeme už dva roky a sme radi, že všetky formácie si podelili góly. Budeme radi, keď to takto bude pokračovať. S dnešným výkonom sme spokojní a verím, že v ďalších zápasoch sa nám bude hrať dobre."

Najbližší duel čaká Slovákov už v sobotu. Proti jednému z favoritov turnaja to ale bude úplne iná káva. "Ešte sme ich neštudovali, no máme nahrané video, ktoré si pozrieme. Verím, že na nich niečo vymyslíme. Bude ich hnať publikum, ale myslím si, že sme odohrali už niekoľko kvalitných zápasov na ľade súperov. Ja sa na to teším. Nie je to zápas, kde sa musí, ale kde sa môže," dodal hlavný tréner.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies