Vujačič sa vracia do NBA, bude hrať za NY Knicks

NETKY.SK • 11 August 2015, 12:27 • 2 min
Vujačič sa vracia do NBA, bude hrať za NY Knicks

NEW YORK - Slovinský basketbalista Saša Vujačič bude po dvojročnej pauze opäť pôsobiť v zámorskej NBA. Tridsaťjedenročný rozohrávač sa stal novou posilou New Yorku Knicks, s ktorým podpísal zmluvu na jednu sezónu.

slovakia

left justify in out

Vujačič šesť rokov obliekal dres Los Angeles Lakers, s kalifornským klubom vyhral dva majstrovské tituly (2009, 2010). Po krátkom pôsobení v New Jersey sa vrátil do Európy, kde hral Euroligu za turecký Anadolu Efes. Vlani vo februári podpísal 10-dňový kontrakt s Los Angeles Clippers, na skúške však nepresvedčil. Sezónu dohral v Benátkach za tamojší Reyer Mestre, potom nasledovali angažmán v Španielsku a Turecku. Do tímu Knicks si ho vybral jeho bývalý spoluhráč z LA Lakers Derek Fisher, ktorý aktuálne vedie mužstvo ako hlavný tréner.

 

Vedenie klubu z Madison Square Garden oznámilo, že podpísalo novú zmluvu aj s Thanasisom Antetokounmpom. Ten v uplynulej sezóne pôsobil v nižšej súťaži (NBA Development League), za farmu New Yorku Westchester Knicks mal v 47 zápasoch štatistiky 13,9 bodu a 6,2 doskoku na zápas. Antetokounmpa, ktorého mladší brat Giannis patrí medzi opory Milwaukee Bucks, si Knicks vybrali v druhom kole na vstupnom drafte 2014. Obaja sa narodili nigérijským rodičom v Sepolii, Giannis reprezentoval Grécko aj na vlaňajšom svetovom šampionáte v Španielsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona