Vuelta a Espaňa: Siedma etapa pre Mohoriča, lídrom zostal Froome

NETKY.SK • 25 August 2017, 18:30 • 2 min
Vuelta a Espaňa: Siedma etapa pre Mohoriča, lídrom zostal Froome

CUENCA - Slovinský cyklista Matej Mohorič triumfoval v piatkovej 7. etape na pretekoch Vuelta a Espaňa zaradených do kalendára World Tour. Dvadsaťdvaročný jazdec tímu UAE Emirates sa tešil na 207-km dlhej trase z Llírie do Cuency po ataku na záverečnom stúpaní Alto del Castillo z pôvodného 14-členného úniku.

slovakia

left justify in out

Rodák z Kranju ťažil najmä v zjazde zo spomenutého stúpania, kde si dokázal vytvoriť rozhodujúci náskok. Pre bývalého juniorského majstra sveta a svetového šampióna do 23 rokov je to druhé profesionálne víťazstvo v kariére. Na druhom mieste finišoval Poliak Pawel Poljanski v službách Bora-Hansgrohe, ktorý skončil druhý aj vo štvrtkovej 6. etape. Tretieho v cieli klasifikovali Španiela Josého Rojasa z formácie Movistar, obaja zaostali o 16 sekúnd.

Medzi favoritmi v piatok nedošlo k žiadnej konfrontácii, prišli do cieľa s mankom 8:38 min na víťaza. Na čele priebežného celkového poradia zostal Brit Christopher Froome. Líder tímu Sky vedie o 11 sekúnd pred Kolumbijčanom Estebanom Chavesom zo zoskupenia Orica-Scott, tretí je s odstupom 13 sekúnd Ír Nicolas Roche z BMC Racing.

V piatkovej najdlhšej etape celej Vuelty pelotón nechal ochotne odísť 14-členný únik, ktorý si postupne vytvoril osemminútový náskok. Najzaujímavejším menom v čelnej skupine bol Thomas de Gendt z tímu Lotto Soudal, ktorý vyhral obidve horské prémie tretej kategórie v prvej časti etapy. Jazdci vpredu si udržiavali dostatočný odstup od hlavného poľa a bolo zrejme, že víťazom bude jeden z vedúcej štrnástky. Šprintérsku prémiu 16 km pred koncom v cieľovom meste Cuenca vyhral Mohorič a hneď na to sa začalo stúpať na posledné stúpanie dňa Alto del Castillo (III. kat., dĺžka 2 km, sklon 7,2 %). Na jeho vrchole bol prvý Mohorič, za ním išla trojica De Gendt, Rojas a Poljanski. Mohorič si v zjazde pred trojicou za ním dokázal vytvoriť náskok až 20 sekúnd, ktorý si udržal a tešil sa z najväčšieho víťazstva v kariére.

V sobotu čaká na cyklistov zvlnená etapa z Hellínu do Xorret de Catí. Zaujímavé bude najmä 5 km dlhé stúpanie prvej kategórie Alto Xorret de Catí so sklonom 9 %, ktorého vrchol sa nachádza tri kilometre pred cieľom.

Výsledky - Vuelta a Espaňa 2017:

7. etapa (Llíria - Cuenca, 207 km): 1. Matej Mohorič (Slovin.) UAE Emirates 4:43:35 h, 2. Pawel Poljanski (Poľ.) Bora-Hansgrohe, 3. José Rojas (Šp.) Movistar, 4. Thomas de Gendt (Belg.) Lotto Soudal - všetci +16 s, 5. Alessandro de Marchi (Tal.) BMC Racing, 6. Floris de Tier (Belg.) LottoNL-Jumbo - obaja +27,... 18. Christopher Froome (V. Brit.) Sky +8:38 min

Poradie po 7. etape: 1. Christopher Froome (V. Brit.) Sky 27:46:51 h, 2. Esteban Chaves (Kol.) Orica-Scott +11 s, 3. Nicolas Roche (Ír.) BMC Racing +13, 4. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing +30, 5. Vincenzo Nibali (Tal.) Bahrain-Merida +36, 6. David de la Cruz (Šp.) Quick-Step Floors +40

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies